Florbalistky hrají v poháru o historický postup

Třinecké florbalové družstvo žen vyzve v boji o postup do čtvrtfinále Českého poháru extraligový tým Praha Panthers. Zápas se odehraje 24. října od 19.30 v třinecké hale STaRS.

Třinecké florbalistky už letos v poháru porazily i extraligovou Olomouc. Foto: Jakub Harmata

„Uvažujeme, že bychom se v budoucnu chtěli probojovat do extraligy. Tak jsem zvědavý, co ukáže tento zápas. Nejde jen o historický postup v poháru, je to také další možnost porovnat se s nejlepšími a zjistit, jak na tom jsme,“ uvedl trenér žen a předseda oddílu Jiří Kajfosz s tím, že už v této sezoně je cílem zahrát si baráž o extraligu.

„Uvažujeme, že bychom se v budoucnu chtěli probojovat do extraligy. Tak jsem zvědavý, co ukáže tento zápas.“

Třinecké florbalistky naráží v posledních letech v Českém poháru pravidelně na zvučná extraligová jména. Loni skončily v osmifinále s FBC Ostravou, předtím je dvakrát vyřadily Vítkovice.

„Panterky nebudou tak silné jako Vítkovice nebo Ostrava. Podle mě budou v extralize do šestého sedmého místa. Mají ale v bráně reprezentační gólmanku Kristýnu Horňákovou, to je jejich největší hvězda. To je trošku problém, protože se v poslední době trápíme v koncovce. Ale v tréninku se zaměřujeme na střelbu z první a proměňování šancí. Věřím, že se to brzy projeví a při hře s míčkem jsme jinak silní,“ pokračoval trenér.

Trápí ho i rozsáhlá marodka. „Kdybychom měli všechny hráčky k dispozici, bez váhání bych si vsadil na náš tým. Chybí nám ale osm hráček základu, to je dost. Na druhou stranu mě letos holky velmi mile překvapují. Přestože nehrajeme v kompletní sestavě, tak jsou v první lize druhé a v poháru porazily i extraligovou Olomouc. Nejsme bez šance ani proti Panterkám, cílem je postoupit dál a hrát dobrý florbal, který nebude nudit,“ podotkl Kajfosz.

Třinecké florbalistky prochází soutěží bez velkých problémů. V základní pětičlenné skupině skončily druhé – porazily Opavu 14:0, Havířov 6:2 a síly změřily i s dvěma extraligovými družstvy. Olomouc udolaly 4:3 a v boji o první místo ve skupině podlehly Židenicím Brno 0:4. V dalším kole zvítězily kontumačně 5:0 nad Jihlavou.

 

Další zprávy z regionu