Florbalový svátek v Třinci. Ženy hostí v poháru lídra extraligy

Třinecké florbalistky přivítají tento čtvrtek v osmifinále Českého poháru žen lídra extraligy FBC Ostravu. Atraktivní zápas začíná v 19.00 ve STaRSu.

Třinecké florbalisty postoupily v poháru ze základní skupiny do osmifinále. Foto: Michal Raszka

„Nejsme favoritem, ale nechceme dát kůži lacino,“ uvedl trenér Jiří Kajfosz. Jeho svěřenkyně v posledních dvou letech vypadly v poháru s Vítkovicemi, které na jaře získaly titul. Tehdy si tým stanovil cíl skórovat a neinkasovat desítku.

„Nechceme hrát beton.“Trenér Jiří Kajfosz

„Nechceme hrát beton, i když nás čeká soupeř, který ještě v extralize neztratil ani bod. Budeme ale hrát aktivně jako v první lize a věřím, že to bude kvalitní florbal a žádná nuda,“ pokračoval. Pro Kajfosze je zápas pikantní i z osobního hlediska. Kapitánkou soupeřek je jeho manželka. „Občas s námi trénuje, holky zná a netěší ji, že proti nim bude hrát,“ dodal.

Třinecké florbalistky se do osmifinále probojovaly ze třetího (posledního postupujícího) místa pětičlenné základní skupiny. Na turnaji porazily prvoligový Bulldogs a drugoligový Havířov. Prohrály s extraligovými celky Židenic a Olomouce, se kterou ztratily v závěru vedení a soupeřkám podlehly těsně 2:3.

 

Další zprávy z regionu