Fotbalové týmy Bystřice a Hnojníku se přihlásily o soutěž níže

Fotbalisté Bystřice nastupovali v posledních dvou letech v krajském přeboru, ale před touto sezonou se rozhodli vrátit do I. A třídy, kterou v roce 2019 vyhráli. Hnojník si též podal přihlášku o soutěž níž, po roční pauze hraje zas I. B třídu.

Jablunkovský záložník David Martynek si kryje míč před dotírajícími protihráči. Foto: ba

„Skončil trenér (Zdeněk Černek) a někteří hráči jedou pracovně na půl roku do zahraničí. Snažili jsme se posílit kádr, aby byl v krajském přeboru konkurenceschopný, ale to se nepovedlo,“ vysvětlil gólman Ondřej Kreželok.

„Máme kvalitní jedenáctku. Pokud by ale někdo vypadl, dostali bychom se do problémů, a proto jsme se hráči s vedením dohodli, že bude pro nás lepší hrát I. A třídu.“Brankář Bystřice Ondřej Kreželok

Úzký kádr byl proto hlavním důvodem, že Bystřice podala přihlášku do I. A třídy. „Máme kvalitní jedenáctku. Pokud by ale někdo vypadl, dostali bychom se do problémů, a proto jsme se hráči s vedením dohodli, že bude pro nás lepší hrát I. A třídu. V této soutěži bychom měli a chtěli hrát nahoře, zatímco v krajském přeboru bychom možná vypadali stejně jako v té první sezoně. To jsme nechtěli,“ připomněl Kreželok, že v nováčkovském ročníku byli před přerušením soutěží na předposledním místě.

V prvním kole přehrálo mužstvo trenérů Ivana Martinčíka a Antonína Bielesze Dobrou 3:0. Zbylé dva týmy z našeho regionu v I. A třídě svedl los proti sobě. Smilovice vyhrály 2:1 v Jablunkově, zápas rozhodl hrající trenér Jakub Štvrtňa.

Hnojník vedl v roce 2019 po podzimu I. B třídu, a jelikož se jarní část neodehrála, využil nabídku postupu. V uplynulé sezoně měl po nedohraném podzimu osm bodů a čtyři týmy byly pod ním. Rozhodl se ale pro návrat.

„Zajímalo by mě, jak by to v minulé sezoně dopadlo. Vyhodnotili jsme si ale, že bude lepší, když se vrátíme do I. B třídy. Po covidu se moc netrénovalo a nikdo neví, jak dlouho bude trvat, než se do toho dostaneme. Také máme úzký kádr. Myslím si, že I. B třída je pro nás ideál. Chtěli bychom se pohybovat do šestého místa, a když se hraje nahoře, tak mívá člověk z fotbalu větší radost a užívá si zápasy. Návrat je rozumný krok,“ pokračoval kapitán.

Hnojník v úvodním kole prohrál na svém hřišti s Vendryní 1:3. Po osmi minutách vedl, ale hosté ještě v první půli otočili a v závěrečných minutách stvrdili výhru. V dalším derby se rozešly Oldřichovice smírně s Nýdkem 2:2. Domácí dvakrát vedli, soupeř vždy rychle vyrovnal. Mosty u Jablunkova začaly I. B třídu prohrou 0:3 doma s Raškovicemi. Všechny góly padly ve druhé půli, první dva ve 47. a 48. minutě.

Fotbalisté Českého Těšína udolali Lokomotivu Petrovice 1:0. Gól padl v 89. minutě přímo z rohu, který zahrával Ondřej Byrtus.

Ohlasy ke všem zápasům i se sestavami se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu