Fotbalisté Českého Těšína propadli, derby patřilo Bystřici

Fotbalisté Bystřice vyhráli v krajském přeboru na půdě Českého Těšína přesvědčivě 3:0. Základ úspěchu v derby položili v úvodu utkání, ve kterém už po patnácti minutách vedli o dvě branky.

Fotbalisté Milíkova v derby přehráli Písek. Foto: ba

Český Těšín tak ani na pátý pokus nebodoval v této sezoně na domácím hřišti. „Vybouchli jsme. Nehráli jsme, co jsme chtěli a co jsme si řekli. Věřil jsem, že navážeme na předchozí zápas s (vedoucím) Bílovcem, ale utekl nám začátek, a to rozhodlo,“ uvedl hrající trenér Českého Těšína Petr Joukl. „Musím ale uznat, že Bystřice vyhrála zaslouženě. Vypracovala si více šancí, byla lepším týmem. Hodně jsme ji ale zápas usnadnili. Podali jsme podprůměrný výkon, mdlý,“ dodal.

„Vybouchli jsme. Nehráli jsme, co jsme chtěli a co jsme si řekli.Trenér Českého Těšína Petr Joukl

Jeho protějšek Zdeněk Černek souhlasil, že rozhodl úvod zápasu. „Dva rychlé góly nám pomohly. V podstatě nám je domácí připravili svými chybami, ale šance vyplývaly i z naší aktivity a dobrého pohybu. Dostávali jsme je tím pod tlak, neměli tolik času ani prostoru. To se mi líbilo. Těšín na mě působil zakřiknutě, moc jsme jim toho nedovolili. Vyhráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil zápas bystřický kouč.

V I. A třídě změřili všichni tři naší regionání zástupci síly s týmy ze špice tabulky. Hnojník prohrál doma s lídrem soutěže Albrechticemi 0:2. Smilovice otevřely ve Vratimově skóre, ale utržily debakl 1:6. Jablunkov vedl od 52. minuty nad Stonavou 1:0. S největším adeptem na postup do krajského přeboru ale prohrál 1:3.

„Docela jsme je potrápili a když jsme dali po přestávce první gól zápasu, věřil jsem, že vyhrajeme. Hráli jsme s nimi vyrovnanou partii, ale rozhodly naše obrovské hrubky, které si proti takovému mančaftu nemůžeme dovolit. Proto jsme zůstali bez bodu,“ vysvětlil trenér Jablunkova Radek Fazekaš. „U druhého gólu neudržel brankář slabou střelu a míč mu vypadl z ruky. Při třetím uhnul hráč ve zdi. Byly to školácké chyby,“ upřesnil.

Mosty nezvládly utkání pravdy

Utkání pravdy nevyšlo Mostům, které podlehly Staříči 0:3 a zůstaly v I. B třídě poslední bez bodu. „Zápas ovlivnil rychlý gól. Herně to jinak nebylo špatné. Tlačili jsme se dopředu a na šance byl zápas vyrovnaný. Opět se ale ukázalo, že nám chybí koncový hráč. Já i Lýsek jsme měli v prvním poločase jednu vyloženou. Kdybychom ji proměnili, mohlo to být o něčem jiném. Místo toho soupeř přidal druhou branku a bylo znát, že na týmu leží deka,“ vysvětlil hrající trenér Petr Kufa.

Na výhru čeká i Nýdek, který ale získal druhý bod v sezoně za remízu 1:1 v Horní Suché. „Především chci kluky pochválit za povedený zápas. Potvrdili, že naše výkonnost stoupá a celé utkání měli ve své režii. Šancí si vypracovali více než soupeř, zasloužili si vyhrát. I proto tvrdím, že jsme dva body ztratili. Navrch domácí vyrovnali podle mě z vymyšlené penalty. Je taky škoda, že jsme v závěrečné půl hodině nevyužili přesilovku,“ uvedl trenér Nýdku Tomáš Hadrava.

Druhou výhru v sezoně si v I. B třídě připsali fotbalisté Vendryně, když doma roznesli Sedliště 6:2. Oldřichovice odstartovaly sezonu čtyřmi výhrami, následně třikrát prohrály. Naposledy v Raškovicích 2:3, přestože ještě čtvrt hodinu před koncem vedly 2:1.

V okresním přeboru mužů vyhrály v derby Nebory na hřišti Hrádku 2:1. Zápas rozhodly už v úvodu, kdy po patnácti minutách vedly o dva góly. Milíkov prohrával v derby s Pískem od deváté minuty, ale ještě do poločasu i díky hattricku Lojka otočil na 4:1. Po přestávce se už výsledek nezměnil. Bukovec doma remizoval s Janovicemi 2:2 a béčko Smilovic podlehlo Nošovicím 3:5.

Další zprávy z regionu