Fotbalisté Českého Těšína se oproti loňské sezoně hodně zvedli

Fotbalisté Českého Těšína nastřádali v krajském přeboru 47 bodů a skončili pátí. Celek zkušeného trenéra Ľubomíra Luhového, který loni obsadil s 32 body až třináctkou příčku, si tak výrazně polepšil.

Ľubomír Luhový vede fotbalisty v Českém Těšíně rok a půl. Foto: Roman Baselides

Po nástupu slovenského trenéra, který před lety působil i v druholigovém Třinci, se v Českém Těšíně začalo blýskat na lepší časy. Vloni záchrana, letos horní polovina tabulky. „Sázím na hráče, s nimiž pracuji už rok a půl. Je na nich patrný progres. Těší mě, že rostou po fotbalové stránce, ale snažím se je posouvat výš i lidsky. V amatérské soutěži je pro trenéra složité najít s hráči společnou řeč v otázce přístupu. A ten se ze strany mých svěřenců zlepšil,“ pochvaloval si Luhový.

„V amatérské soutěži je pro trenéra složité najít s hráči společnou řeč v otázce přístupu. A ten se ze strany mých svěřenců zlepšil.“Trenér Českého Těšína Ľubomír Luhový

Kladné skóre 43:37 jasně ukazuje, že největší devízou Českého Těšína byla obrana – třetí nejlepší v soutěži. S ofenzivou to už bylo mnohem horší, méně branek daly jen Dolní Datyně, nováček soutěže. Nejlepším střelcem Českého Těšína byl Martin Vlachovič, autor 16 zásahů.

„Nemáme žádné lídry, snažíme se rozkládat síly na celý kolektiv. Pro mě je důležitý i ten patnáctý hráč. Máme velmi úzký kádr. Sestava se pravidelně točí, v týmu není nikdo, kdo by jen vysedával na lavičce. Každý svou porci na hřišti dostal, bylo to vyvážené,“ poukázal Luhový.

Zdařilou tečkou za sezonou byl přátelský duel s Oceláři (2:2). „Jsem rád, že hokejisté přijali naše pozvání.. Velmi mě potěšila skvělá návštěva (odhadem 600 lidí), to je podstatné. Diváci více fandili hokejkám, ale to mi vůbec nevadilo. Sezonu jsme završili parádním zápasem, chtěli bychom to zopakovat zase za rok,“ dodal.

Nyní si fotbalisté Českého Těšína užívají zaslouženého odpočinku, po kterém se znovu vrhnou do práce. Je třeba zdůraznit, že všichni. „Změn mnoho nebude. S hráči jsem se dohodl, že v podstatě všichni zůstanou. Kádr doplníme mladými kluky z dorostu, možná přijde někdo z Třince. Měl by se vrátit Lukáš Mendrok, což mě velmi těší, protože v kolektivu je to velmi oblíbený hráč, navíc tvůrce hry. Znovu se vrátíme k možnému příchodu útočníka Erika Szmeka,“ nastínil Luhový.

Bude se chtít Český Těšín vrátit tam, kde už počátkem nového milénia šest let působil? „O postupu do divize zatím neuvažujeme. V krajské soutěži je několik velmi kvalitních celků, se kterými jsme byli schopni držet krok po fotbalové i fyzické stránce. Přál bych si, aby na naše zápasy chodilo více diváků. Klukům vždy zdůrazňuji, že když budou hrát dobře, diváci přijdou vždycky,“ zakončil Luhový.

 

Další zprávy z regionu