Fotbalisté dohrávali o desíti a v oslabení inkasovali rozhodující gól

Třinečtí fotbalisté podlehli Prostějovu 1:2 a utrpěli první domácí jarní porážku. Zápas ovlivnila 77. minuta, ve které rozhodčí vyloučil Jakuba Habustu. Soupeř rychle využil přesilovou hru, v níž vstřelil vítězný gól.

Jakub Habusta (vlevo) vstřelil v přípravě už tři góly. Dvakrát se trefil i do sítě Baníku Ostrava. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Odehráli jsme vyrovnaný zápas, bohužel se šťastným koncem pro soupeře,“ povzdechl si Habusta, který se na hřišti červené kartě divil. „Chtěl jsem skluzem vypíchnout balon, ale jejich hráč si míč předkopl. Nestihl jsem už nohu stáhnout a zasáhl jsem jej. Myslel jsem si, že mi dá rozhodčí žlutou, a tak mě překvapilo, že mě rovnou vyloučil. Mrzí mě, že jsem kluky oslabil. Vypadali jsme dobře, vyrovnávací gól nás nabudil. Jsem přesvědčen, že pokud bych nedostal červenou kartu, neprohráli bychom. O to více mě výsledek štve,“ dodal.

„Myslel jsem si, že mi dá rozhodčí žlutou, a tak mě překvapilo, že mě rovnou vyloučil. Mrzí mě, že jsem kluky oslabil. Vypadali jsme dobře, vyrovnávací gól nás nabudil. Jsem přesvědčen, že pokud bych nedostal červenou kartu, neprohráli bychom. O to více mě výsledek štve.“Třinecký záložník Jakub Habusta

Druhý klíčový okamžik se zrodil v desáté minutě. Gólovou šanci a střelu Lukáše Ciencialy vyrazil brankář na roh, ze kterého Prostějov vyrazil do protiútoku a otevřel skóre. I se štěstím, ránu Koudelky, který zatáhl míč z vlastní poloviny až před šestnáctku, přizvedl do vlastní sítě Omasta.

„Klasické nedáš, dostaneš. Tohle také ovlivnilo zápas,“ souhlasil Habusta. „Pokud bychom vedli, hrálo by se nám lépe. Můžeme si ale za gól sami. Nemůže se stát, aby po našem rohu takhle vyrazili do brejku. Měli jsme jejich protiútok přerušit na půlce, ale obtočil se kolem našeho hráče a při zakončení měl štěstí. Co jsem slyšel i jejich druhý gól padl smolně a byl taky tečovaný,“ pokračoval.

Třinec ještě zachránila v první půli tyč a po změně stran se po Habustově přihrávce prosadil Weber, který krásnou střelou zpoza šestnáctky vyrovnal. Míč zapadl do sítě s pomocí tyčky.

„Cítili jsme poté, že na Prostějov máme a že jsme v tu chvíli lepší. Věřili jsme, že otočíme, ale můj zákrok a vyloučení naši snahu zhatilo,“ mrzelo Habustu. „Nikdo mi nic nevyčítal. Takových soubojů, za který mě vyloučili, je v utkání hodně. V kabině jsem se omluvil, ale bohužel se to už nedá vrátit,“ dodal.

Třinec v předchozích pěti jarních domácích zápasech získal 11 z 15 bodů. I při zbývajících dvou remízách měl blíže k vítězství. Obstál i v konfrontaci s Prostějovem, který je v tabulce druhé ligy na třetím místě.

„Herně jsme se jim vyrovnali a na obou stranách vznikaly šance. Myslím si, že pro diváka to byl dobrý zápas. Vyhrál šťastnější a už nemá smysl spekulovat, jak by to dopadlo, kdybych nebyl vyloučen. Musíme koukat dopředu. Pozitivní je, že jsme na jaře s každým odehráli dobrý zápas a na to chceme navázat i v posledních dvou kolech,“ uzavřel Jakub Habusta.

Třinec odehraje další zápas v sobotu 22. května od 15.00 doma proti předposlednímu Blansku.

Třinec – Prostějov 1:2 (0:1)
Branky:
54. Weber – 11. Koudelka, 83. Zlatohlávek. Rozhodčí: Vojkovský – Novák, Slavíček. ŽK: Foltyn, Bedecs – Sus, Píchal, Zlatohlávek, Mucha, Spáčil. ČK: 77. Habusta.
Třinec: Adamuška – Bedecs (46. Janoščín), Gáč, Foltyn – Omasta, Weber, Habusta, Hýbl – Celba (46. Stáňa), Cienciala (70. Javůrek) – Nieslanik (55. Attah). Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu