Fotbalisté měli více ze hry, chyběl jen gól

Třinečtí fotbalisté nezúročili v úvodním jarním kole převahu na hřišti Olympie Praha, kde remizovali 0:0. Domácí trenér Oldřich Pařízek označil získaný bod za zlatý a ocenil hru Třince.

Šimon Šumbera měl v utkání smůlu. Jeho střelu vykopl obránce z brankové čáry. Foto: Jiří Ipser

„Hráli hodně defenzivně a bod chtěli získat za každou cenu. Ubránili ho i s notnou dávkou štěstí a v jednom případě vytlačil jejich hráč špičkou kopačky míč z brankové čáry na tyč. Ale bojovali, nic nevypustili a nedali nám nic zadarmo,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček, který byl s výkonem svých svěřenců spokojen.

„Vypadali jsme slušně, přehrávali jsme je. Měli jen jednu střelu a pár standardek. Jinak naši bránu neohrozili. Nic moc si nevypracovali, zatímco my jsme měli šanci hned v první minutě. Bohužel nám nic do brány nespadlo, ale nebudu říkat, že jsme tu ztratili. Každého bodu z venku si cením a Olympia má dobré mužstvo,“ pokračoval.

Zkušený kouč už po podzimu tvrdil, že teď si soupeři budou dávat na Třinec větší pozor a že se častěji naskytne obrázek, jak dobývají branku soupeře. I z úst domácího trenéra Pařízka byl cítit respekt.

„Mluví se o nás, že jsme kvalitní tým s natrénovaným systémem a že je za námi vidět hodně práce. To zahřeje.“Jiří Neček, trenér třineckých fotbalistů

„Hráli jsme proti kvalitnímu a konsolidovanému mužstvu, které je dlouho pospolu. Třinec hrál dobře, měl více ze hry a vytvářel si šance. Byli jsme si vědomi jeho síly a momentálně se s ním nemůžeme měřit po fotbalové stránce,“ prohlásil Pařízek, kouč devátého týmu druhé ligy.

Jeho slova Nečka hodně potěšila. „Mám radost, že se na nás změnil pohled. Když se tady hrálo v předchozích letech o záchranu, soupeři čekali, že bude Třinec hlavně bránit a nakopávat. Teď se o nás mluví, že jsme kvalitní tým s natrénovaným systémem a že je za námi vidět hodně práce. To zahřeje. Budeme v tom pokračovat,“ uzavřel třinecký trenér Jiří Neček.

Třinečtí fotbalisté hostí tuto sobotu na stadionu Rudolfa Labaje od 10.15 tým Sokolova.

Další zprávy z regionu