Fotbalisté nastoupí na stadionu Rudolfa Labaje, možná i s novou posilou

Třinečtí fotbalisté se po rekonstrukci trávníku poprvé v sezoně představí na stadionu Rudolfa Labaje. Proti Brnu, které hostí tuto sobotu od 10.15, možná vyrukují i s novou akvizicí. Tým posílil nigerijský útočník Muhamad Tijani.

Třinečtí fotbalisté odehráli první dvě utkání na Městském stadionu na Lesní. Foto: Petr Rubal

Třinec po odchodu Reného Dediče do prvoligové Opavy postrádal klasického hrotového útočníka. Dočasnou náhradou by se mohl stát Tijani, který nastoupil na letošním roce na mistrovství světa do 20 let a vstřelil jeden gól.

„Máme technické hráče a nový trávník nám proto pomůže, abychom hráli i doma líbivý fotbal. Hráli jsme ho venku, ale doma nikdy. Chceme fanouškům ukázat, že fotbal fakt hrát umíme.“Sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka

Tijani, který přišel na hostování z Baníku Ostrava, už zasáhl do pohárového utkání Třince ve Valašském Meziříčí. Odehrál celou druhou půli. „Bylo to pro něho těžké, naskočil do zápasu bez tréninku s týmem. Potřebuje se sžít s mančaftem. Ale je připravený a záleží na trenérech, zda ho na zápas s Brnem nominují,“ uvedl sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka.

Rekonstrukce trávníku na stadionu Rudolfa Labaje probíhala od konce května. Původní typ trávníku už nesplňoval podmínky pro profesionální soutěže a nebylo možné ho udržet v potřebné kvalitě. „I mančafty, které k nám přijely, si stěžovaly, že se na našem hřišti nedá kombinovat,“ vysvětlil Čelůstka.

Věří, že změna bude ku prospěchu a povede k atraktivnější podívané. „Největší rozdíl bude v kombinaci. To nám bude vyhovovat. Máme technické hráče a nový trávník nám proto pomůže, abychom hráli i doma líbivý fotbal. Hráli jsme ho venku, ale doma nikdy. Chceme fanouškům ukázat, že fotbal fakt hrát umíme,“ podotkl.

 

Další zprávy z regionu