Fotbalisté nedali ani gól. Nic nevytěžili ani ze čtrnácti rohů

Třinečtí fotbalisté nepotvrdili doma cenný bod, který získali v Hradci Králové, a rozešli se doma s Prostějovem bez branek. Blíže ke vstřelení gólu měli naši hráči, Christian Steinhübel a Tomáš Wojnar ale zahodili stoprocentní šance.

Střelu Christiana Steinhübela zablokoval obětavým skluzem prostějovský obránce a míč odvrátil na roh. Foto: Petr Rubal

„Podali jsme o kousek lepší výkon než v předchozím domácím utkání s Chrudimí, i když jsme tentokrát nevyhráli. V počtu šancí jsme měli navrch, ale chyběl nám větší klid v zakončení. Drhla nám trochu i mezihra, předpokládal jsem, že si vytvoříme více z postupných útoků,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec.

„Podali jsme o kousek lepší výkon než v předchozím domácím utkání s Chrudimí, i když jsme tentokrát nevyhráli. V počtu šancí jsme měli navrch, ale chyběl nám větší klid v zakončení.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Jeho svěřenci vstřelili v předchozích dvou zápasech všechny tři branky ze standardních situací. Proti Prostějovu jich měli dostatek, jen od rohového praporku kopali čtrnáctkrát (po půli vedli v této statistice 9:1). Nic extra ale nevytěžili, za zmínku stojí jen hlavička Imricha Bedecse, který hostující gólman Bréda kryl.

„Soupeř asi vyčetl, že se nám standardky daří a dobře se připravil. Byl obezřetnější a ve svém středu měl i Honzu Poláka, bývalého českého reprezentanta. To je nadstandardní hráč nejen ve hře ale i v osobních soubojích. Pořád má (i v 39 letech) úžasnou odrazovou sílu, rychlé tři čtyři kroky a ve vzduchu kraloval. Asi se shodneme, že byl nejlepším hráčem na hřišti,“ vysvětlil kouč.

Jen z tribuny sledoval zápas Leonid Akulinin, který rozhodl v předchozím domácím utkání o výhře 1:0 nad Chrudimí. Na hřiště ho nepustily čtyři žluté karty. Příležitost tak dostal Tomáš Wojnar, který přišel před sezonu z divizního Havířova. V základu třinecké sestavy se objevil v mistrovských zápasech teprve podruhé a v závěru utkání měl obrovskou šanci. Z malého vápna, kde zůstal osamocený, ale centr Jiřího Janoščína trestuhodně přestřelil.

„Tohle by měl proměňovat, hlavu mu ale trhat nebudeme,“ řekl smířlivě Habanec. „Jsem rád, že jsme ho viděli v akci. Počínal si slušně, i když jsem čekal, že si více podrží míč. Útočníci se ale hodnotí podle toho, zda vstřelí branku. Když ji dají, tak se spousta pokažených věcí ztratí. To se teď nestalo. Wojny je ale pracovitý, v tréninku jede na sto procent. Tento přístup i nové zkušenosti ho můžou posunout,“ dodal kouč.

A jak situaci viděl hlavní aktér? „Chtěl jsem dát co největší ránu. Asi jsem to měl jen tlačit dolů a snažit se míč umístit, pak by to tam spadlo,“ řekl Wojnar pro klubový web. Do dlaní si schoval v první půli hlavu i Steinhubel – gólmana ale zastoupil vynikajícím obranným zákrokem jeho spoluhráč. „Obě příležitosti volaly po gólu. Je to škoda, dva body jsme ztratili,“ řekl Svatopluk Habanec.

Třinec: Chmiel – Kušnír (46. Omasta), Gáč, Bedecs, Janoščín – Samiec – Hlúpik, Steinhübel (67. Machalík), Valenta (46. Weber), Cienciala (89. Šuľa) – Wojnar. Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu