Fotbalisté nepropadli s dalším ligovým soupeřem, ale prohráli

Třinečtí fotbalisté uzavřeli sérii tři přípravných utkání před startem druhé ligy prohrou na hřišti Slovácka 0:1. Podle trenéra Svatopluka Habance jeho svěřenci opět herním projevem nezklamali.

Třinecký tým má za sebou tři přípravné zápasy. Od pátku se bude připřavot na úterní soutěžní utkání s Chrudimí. Foto: Petr Rubal

„Jsem rád, že jsme sehráli další těžký zápas proti ligovému týmu. Byli jsme mu 35 minut vyrovnaným soupeřem, obě mužstva si vypracovala po dvou příležitostech. Domácí po přestávce přepli na vyšší obrátky, lépe se pohybovali a zpřesnili přihrávky. Po hodině hry skóroval Zajíc a výhru si už pohlídali. Ještě měli další dvě tři šance, aby ji pojistili,“ uvedl Habanec.

„Jsem rád, že jsem se v přípravě utkali se samými ligovými mužstvy a že jsme ani jednou nepropadli.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Utkání se ale mohlo vyvíjet jinak, brzy po přestávce zahrozil i Třinec. „Ještě za nerozhodného stavu se špatně dohodla jejich obrana s gólmanem, který fauloval našeho hráče na hranici pokutového území. Za normálních okolností by rozhodčí udělil červenou kartu, ale hrál se přípravák. Ani to nemá smysl nějak rozebírat, stejně tak polemizovat, zda šlo o penaltu. Mohla být, ale kopali jsme jen standardku z šestnácti metrů a neujala se,“ pokračoval.

Třinec se během šesti dnů utkal se třemi soupeři – ve Zlíně prohrál 1:3, s Karvinou doma remizoval 2:2. „Jsem rád, že jsme se v přípravě utkali se samými ligovými mužstvy a že jsme ani jednou nepropadli. I ve Zlíně jsme byli v prvním poločase jasně lepší,“ podotkl kouč.

Třinec čeká první mistrovský zápas v úterý od 17.00 proti Chrudimi. Trenér váhá ještě nad dvěma posty, jinak má o základní sestavě jasno. „Rozhodneme se v průběhu víkendu. Budeme pracovat i s novinkou, že v zápase můžeme vystřídat pět hráčů,“ pokračoval Habanec.

Nové pravidlo se mu zamlouvá. „Je to jednoznačně dobrý krok. Nedá se zdržovat, jak si někdo myslí, protože pět hráčů můžeme vyměnit během tří střídání. Není to dogma, jen možnost. Taky jsem kolikrát nevyužil v zápase všechna tři střídání. Je ale dobré, že při zátěži dvou utkání v týdnu můžeme takto rozložit síly,“ vysvětlil.

Hráči měli po utkání ve Slovácku dva dny volna. „Od pátku se budeme denně připravovat standardním způsobem na zápas. Ještě podstoupíme v neděli ráno druhý test na koronavirus. Nic příjemného. Strčí vám prodlouženou tyčinku s vatou do nosu, zajedou až někam k čelu a stěrem naberou trochu vzorku. Dají ho odměrky a pošlou do laboratoře. První jsme už podstoupili po utkání s Karvinou a výsledky všech byly negativní,“ potěšilo Svatopluka Habance.

Slovácko – Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 61. Zajíc
Třinec: Chmiel – Omasta (72. Burgo), Kušnír (72. Šuľa), Bedecs (60. Gáč), Janoščín – Hlúpik, Steinhübel (72. Vaněk), Valenta (60. Weber), Machalík (72. Samiec), Cienciala (65. Puchel) – Akulinin (62. Wojnar). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu