Fotbalisté porazili Varnsdorf, ale Jihlavu o body neobrali

Třinecké fotbalisty prověřili v posledních dnech týmy ze špičky druhé ligy. Naši hráči porazili čtvrtý Varnsdorf 2:0 a připsali si první jarní výhru. Velikonoční pondělí bojovali na hřišti druhé Jihlavy, kde prohráli těsně 1:2.

Třinecký záložník Martin Janošík připravil v utkání s Varnsdorfem druhý gól pro Tomáše Webera. Foto: Petr Rubal

Třinec měl na jaře před duelem s Varnsdorfem bilanci tří remíz a tří proher. „Od první do poslední minuty byla vidět naše koncentrace. Nechtěli jsme dostat gól, a proto jsme zjednodušovali hru. Někdy je právě v jednoduchosti síla. Museli jsme získat tři body a bylo jedno, jestli budeme hrát jako Barcelona nebo zalezeme na vlastní polovinu a nějak to ukopeme. Důležité bylo, že jsme do toho dali srdíčko a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Varnsdorf byl asi fotbalovější, ale do žádné gólové šance jsme ho nepustili,“ těšilo kapitána Ondřeje Kušníra, který po rohu otevřel skóre.

„Kluky teď tréninky baví, atmosféra se uklidnila, a to se odráží na výkonech. Síla v mančaftu je, zvedá se to.“Kapitán třineckých fotbalistů Ondřej Kušnír

Téměř bezchybný výkon v obraně působil dojmem, že se s nástupem trenéra Tomáše Jakuse zaměřili více na defenzivu. Nový kouč převzal tým před dvěma týdny, premiéru si odbyl v Sokolově (0:1).

„Na změnách pracujeme, ale trenéři jsou tady krátce, navíc zápasy teď jdou rychle po sobě (Sokolov, Varnsdorf, Jihlava v rozmezí devíti dnů). Nyní to není o trénování jako spíš o regeneraci. Je ale vidět, že kluky teď tréninky baví, atmosféra se uklidnila, a to se odráží na výkonech. Síla v mančaftu je, zvedá se to,“ podotkl Kušnír.

Třinečtí vedli na půdě jednoho z adeptů na postup trefou Reného Dediče, ale domácí góly Stanislava Klobásy otočili. Dedič ještě trefil v 81. minutě tyč a následnou gólovou dorážku Lukáše Buchvaldka rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali.

„Jihlava vyhrála zaslouženě, celé utkání měla převahu,“ uznal třinecký trenér Jakus. „Nepřijeli jsme tam ale vyloženě bránit. Chtěli jsme hrát na protiútoky, čtyři pět situací jsme měli dohrát lépe a mohli jsme sahat po bodu,“ dodal kouč.

Další zápas hraje Třinec doma tento čtvrtek od 17.00 proti Hradci Králové.

Třinec – Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 15. Kušnír, 87. Weber
Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Omasta (80. Arroyo), Vaněk, Samiec, Janošík (90. Gáč) – Buchvaldek (64. Weber) – Dedič. Trenér: Jakus

Jihlava – Třinec 2:1 (1:1)
Branky: 21. a 64. Klobása – 7. Dedič. ŽK: Janoščín, Dedič, Kušnír, Samiec. Diváci: 1191.
Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Vaněk, Samiec – Omasta (76. Arroyo), Weber (63. Buchvaldek), Janošík (84. Schwendt) – Dedič. Trenér: Jakus.

 

Další zprávy z regionu