Fotbalisté prohráli poslední zápas sezony, skončili až třináctí

Třinečtí fotbalisté uzavřeli druholigový ročník prohrou 1:2 s Vlašimí a obsadili konečné třinácté místo. Předsezonním cílem bylo skončit v horní polovině tabulky, jejich snahu ale poznamenala četná zranění i karanténa.

Gólman Vlašimi se marně natahoval po střele Tomáše Webera. Foto: Petr Rubal

Začátek zápasu zastihl Třinec v nedbalkách – dvakrát je zachránilo břevno, u zbývající třetí šance dobře zasáhl stoper Erik Šuľa, který zastoupil už překonaného brankáře Františka Chmiela. O chvíli později udeřilo na druhé straně – Tomáš Weber po rohovém kopu otevřel skóre, když se placírkou trefil k pravé tyči. Vlašim ale brankami v 51. a 61. minutě otočila vývoj utkání a vedení bez problémů udržela až do závěrečného hvizdu.

„Vím, že se cíl nesplnil a že je to neúspěch. Po podzimu jsme věřili, že skončíme výše a mrzí mě, jak to dopadlo. Bodů i výher jsme měli mít více.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

„Přežili jsme osm devět minut a následně jsme se ujali z rohu vedení. Standardka nás opět podržela a do konce poločasu jsme byli lepším týmem, ale vstup do druhé půle nám nevyšel. Soupeř dvěma trefami po našich chybách otočil zápas a už jsme neměli sílu kontrovat. Moc mě to mrzí. Chtěli jsme poslední zápas sezony vyhrát, ale jen vyvrcholilo zklamání z celého jara. Představovali jsme si ho jinak,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec.

Třinec vstupoval do jarní části na devátém místě, které chtěl v odvetách vylepšit. Získal ale ve čtrnácti zápasech jen devět bodů při skóre 16:34 a propadl se na konečnou třináctou příčku. „Vím, že se cíl nesplnil a že je to neúspěch. Po podzimu jsme věřili, že skončíme výše a mrzí mě, jak to dopadlo. Bodů i výher jsme měli mít více,“ uznal kouč.

Výsledky Třince ovlivnila i nucená dvoutýdenní karanténa, do které upadl jako jediný druholigový klub. Zbývajících sedm zápasů odehrál během 21 dní. Stejná situace postihla v první lize i Karvinou a její kouč Juraj Jarábek si postěžoval, že je dohrávka soutěže neregulérní. Vysvětlil, že hráči ztrácí po dvou týdnech bez zátěže kondici i sílu a že začínají v podstatě od nuly. Třinci se navrch zranilo během jara i šest hráčů (Adamuška, Bedecs, Gáč, Steinhübel, Akulinin, Valenta).

„Ve srovnání s podzimem nám ještě chyběl i Kubala (odešel do Karviné), nejlepší střelec týmu. Postihla nás karanténa, jako jediní jsme hráli každý třetí den. Byl to velký zásah. I trénování bylo proto na bodě mrazu. Těch věcí, které hrálo v náš neprospěch bylo hodně, svezli jsme se se vším. I tak jsme na osmé místo ztratili jen šest bodů,“ dodal.

V zápase s Vlašimí nastoupil poprvé v základu osmnáctiletý útočník Adam Lasota, který ale po utkání zamířil s otřesem mozku do nemocnice, kde zůstal přes noc na pozorování.

Pozitivem je, že nebyl jediným třineckým odchovancem, který dostal během jarní části šanci – do dvou utkání zasáhl gólman Ondřej Mrózek, start si připsali i obránci Matteo Burgo s Tomášem Bulawou, v záloze naskočil Martin Samiec a pevné místo v základu si vydobyl Lukáš Cienciala. „Činči byl v jarní části s Jirkou Valentou našim nejlepším hráčem,“ vyzdvihl trenér Svatopluk Habanec.

Tým by měl mít deset dní volna, než mu začne příprava na novou sezonu. Jisté je, že už nebude pokračovat kapitán Ondřej Kušnír, který dříve avizoval, že ukončí po sezoně kariéru.

Třinec – Vlašim 1:2 (1:0)
Branky: 24. Weber – 51. Záviška, 61. Vrána
Třinec: Chmiel – Omasta, Kušnír, Šuľa, Janoščín (53. Puchel) – Vaněk, Weber – Hlúpik, Machalík (58. Samiec), Cienciala – Lasota (58. Wojnar). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu