Fotbalisté prohráli v Hradci gólem z penalty a klesli na sestupové místo

Třinečtí fotbalisté prohráli na hřišti Hradce Králové 0:1 a propadli se na předposlední místo druhé ligy. Vedoucímu týmu soutěže vzdorovali, jediný gól padl z přísné penalty ve 33. minutě.

František Straka vedl třinecké fotbalisty necelý rok. Foto: ba

Třinečtí se na rozhodčího zlobili, ostatně v Hradci Králové byla proti nim nařízena penalta už ve čtvrtém utkání v řadě. Tentokrát za souboj třineckého kapitána Jiřího Janoščína s Erikem Prekopem. Naši hráči se naopak předtím dožadovali pokutového kopu po zákroku Denise Donáta na Jana Javůrka.

„Penalta to podle mě nebyla. Doma by nám nikdo takovou asi nikdy nepískl.“Třinecký kapitán Jiří Janoščín

„Záznamy obou sporných situací jsme si prohlédli několikrát,“ uvedl pro klubový web třinecký asistent Tomáš Jakus. „Celba dal průnikovou přihrávku na Javůrka, ten se dostal před stopera, ale pak ho skluzem sundal vracející se střední záložník (Donát). Rozhodčí odpískal útočný faul Javůrkovi právě na hráče, který ho sestřelil,“ divil se.

Odpískaná penalta na druhé straně o čtyři minuty později byla podle něj přísná. „Janoščín se do protihráče opřel ramenem. Kdyby se takové zákroky měly posuzovat jako penaltové, v každém zápase by bylo pokutových kopů pět,“ řekl Jakus. Janoščín souhlasil. „Penalta to podle mě nebyla. Doma by nám nikdo takovou asi nikdy nepískl. Ale musím uznat, že mohl nařídit před poločasem ještě jednu Bedymu (Imrichovi Bedecsovi) a nepískl ji,“ doplnil.

Domácí penaltu proměnili, další gól už nepadl. „Pořád jsme se snažili hrát svou hru a Hradec jsme do ničeho vážnějšího nepustili. K nebezpečným střelám se dostal až v závěru, kdy jsme to otevřeli a hráli na dva útočníky. Hráli jsme s nasazením, chodili jsme do protiútoků, ale opět nám scházela finální a předfinální fáze, s čímž se už potýkáme delší dobu,“ pokračoval Jakus.

Třinec neskóroval v pěti z šesti jarních utkáních, ve kterých získal jen dva body za domácí remízy. Pro utkání s Hradcem Králové proto provedl trenér František Straka pět změn. Po roce chytal Jiří Adamuška, poprvé od loňského června a po komplikované operaci kolene nastoupil v mistrovském utkání Imrich Bedecs. Na hrotu se objevil Martin Samiec, jehož obvyklý post je defenzivní záložník.

Třinec i přes dobrý výkon nebodoval, i proto klesl už na sestupovou příčku. Do konce zbývá osm kol. „Pořád si stojíme za tím, že naše mužstvo má na to, aby hrálo ve středu tabulky. K tomu je však zapotřebí i kus štěstí. Neříkám, že hrajeme výborně, předvádíme to, na co máme, akorát nedáváme góly. Je to o jednom dobrém výsledku,“ podotkl Jakus.

Jejich nejbližším soupeřem je beznadějně poslední Vyšehrad. „Dostali jsme se do situace, kdy musíme zvládnout každý zápas. Žádný pro nás nebude snadný. Vyšehrad přijede s tím, že už nemá co ztratit. Má spoustu hráčů na hostování, kteří hrají o nové angažmá. I proto to bude velice těžké, přesto musíme uspět,“ dodal.

Hradec Králové – Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 33. Rada z pen.
Třinec: Adamuška – Omasta, Vaněk, Bedecs, Janoščín, Hýbl (87. Gáč) – Celba, Habusta, Weber (57. Tijani), Javůrek (70. Attah) – Samiec. Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu