Fotbalisté promrhali první poločas, trenér musel zvýšit hlas

Třinečtí fotbalisté podlehli doma v úvodním utkání jarní části Ústí nad Labem 1:2. Soupeř dvakrát udeřil Jiřím Pimparou po rozích, po přestávce už jen snížil René Dedič.

René Dedič vstřelil gól ve čtyřech utkáních za sebou. Archivní foto: Roman Baselides

Třinec kladl velký důraz na to, aby jarní část odstartoval dobře, ale už po dvaceti minutách prohrával 0:2. „Nevím, zda byli kluci přemotivovaní. Někdy to tak je, že když člověk hodně chce, nedaří se. První poločas byl z naší strany hrozný, promrhali jsme ho,“ štvalo třineckého trenéra Jiřího Nečka.

„Nevím, zda byli kluci přemotivovaní. Někdy to tak je, že když člověk hodně chce, nedaří se. První poločas byl z naší strany hrozný.“Třinecký trenér Jiří Neček

Týmu vytýkal hlavně bránění standardních situací. U prvního gólu se Pimpara prosadil z opakované dorážky. Při druhé trefě selhala osobní obrana. „Přestože jsme se na ně chystali, stejně jsme ničemu nezabránili a každá standardní situace zaváněla gólem,“ mrzelo ho.

S Třincem mohlo být ve 24. minutě ještě hůře. Pohledné gólové akci, kterou zakončil Lukáš Matějka, ale předcházel ofsajd. „První poločas byl na straně Ústí, předčilo nás ve všech směrech a hrálo s lehkostí,“ přiznal kouč, který už po necelé půl hodině sáhl ke střídání.

Neček v kabině zvedl o přestávce hlas a jeho slova padla na úrodnou půdu. „Do druhého poločasu jsme nastoupili lépe, dali jsme gól, ale trochu tomu chyběl druhý. Naše hra byla o velké bojovnosti. Kombinačně jsme něco rozehráli, ale nedotáhli to do konce. Vyrovnání viselo na vlásku. Ústí si ale za aktivitu v první půli výhru zaslouží,“ uznal.

Přesto moc nescházelo, aby Třinec v nastavení vyrovnal. Tomáš Weber krásně zatočil trestný kop a někteří už zvedali ruce nad hlavu. „Kopl to parádně, míč padal k tyči. Gólman ho ale vykopl na poslední chvíli špičkou kopačky. Nevěřil jsem vlastním očím. Balon se ještě odrazil ke mně, ale nastřelil jsem obránce a byl z toho ještě roh. Byl to zázračný zákrok, určitě zákrok zápasu,“ řekl Dedič k situaci.

Třinec se v případě výhry mohl šestému Ústí nad Labem přiblížit na rozdíl dvou bodů. „V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli hrát. Byli jsme aktivní a herně lepší než soupeř. Ve druhém poločase už to tak nebylo. Soupeř nás svou důraznou agresivní hrou dostal pod mírný tlak, měl hodně standardních situací. Za bojovnost ve druhém poločase a kvalitu v prvním si ale odvážíme tři body,“ zhodnotil zápas trenér Ústí nad Labem Aleš Křeček.

Třinec – Ústí nad Labem 1:2 (0:2)
Branky: 56. Dedič – 12. a 20. Pimpara. Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Dohnálek. ŽK: Weber, Kušnír – Pimpara, Matějka, Miskovič, Nágl. Diváci: 475.
Třinec: Adamuška –Lupták, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Omasta, Samiec (29. Hapal), Klec, Weber, Janošík (74. Demjan) – Dedič. Trenér: Neček.

 

Další zprávy z regionu