Fotbalisté rozhodli v nastavení, asistent Jakus byl vykázán z lavičky

Třinečtí fotbalisté porazili gólem v nastavení Chrudim 2:1. Naši hráči od 61. minuty prohrávali, ale inkasovaný gól je nabudil. Parádní trefou z přímého kopu vyrovnal Richard Vaněk a drtivý tlak korunoval vítězným gólem Pavol Ilko.

Třinečtí fotbalisté v závěru svírali Chrudim a za svou aktivitu byli odměněni vítězným gólem. Foto: Petr Rubal

V návalu obří euforie vběhl asistent třineckého trenéra Tomáš Jakus na hřiště, aby se o radost podělil s autorem vítězné branky. A byl za to vykázán z lavičky.

„Na druhý den se mi omlouval, ale neměl jsem mu to za zlé. Všichni jsme se v tu chvíli cítili nesmírně šťastni. Nebyl to žádný velký přečin, strhly ho emoce a jak všichni na Pavola Ilka naskákali, zůstal někde pod klubkem hráčů. Rozhodčí (Adámková) mohla mít pochopení, ale zase rozumím, že kdyby to nebylo zakázáno, tak by po gólech lítala na hřiště celá lavička,“ reagoval třinecký trenér Jiří Neček.

„Kluci si šli za vítězstvím. Ukázali, že mají vnitřní sílu a že se nepoloží z první inkasované branky.“ Třinecký trenér Jiří Neček

Jeho svěřenci prohrávali po chybě Tomáše Omasty, který špatně odkopl míč a Froněk se trefil přesně k tyči. „První poločas byl nervóznější a vyrovnaný, ale inkasovaný gól nás nakopl. Přidali jsme druhého útočníka a začalo na naší straně přibývat šancí,“ pokračoval kouč.

Vyrovnání přišlo brzy. Z přímého kopu se náramně trefil z 22 metrů Vaněk. Defenzivní záložník skóroval v třineckém dresu poprvé, a to už v klubu působí rok a půl. „Kopací techniku má dobrou a vím, že s kluky po tréninku zůstává a piluje standardky. Ale hleděl jsem, jak to trefil. Brankář vystihl směr, ale neměl nárok. Několikrát jsem si to prohlížel na videu, fakt krásný fotbalový moment,“ chválil Neček.

Poté následoval festival zahozených šancí. „Kluci si šli za vítězstvím. Ukázali, že mají vnitřní sílu a že se nepoloží z první inkasované branky. Potvrdili to už i minule v Hradci Králové, i když jsme se neprosadili. Jen mě mrzí, že šance doslova vraždíme. Naštěstí jsme ale byli za aktivitu odměněni. Líbilo se mi při ní, že jsme celou akci dohráli a že Ilko jako obránce uzavíral svou stranu na zadní tyči. Přesně tohle v trénincích cvičíme a teď se nám to vyplatilo,“ uzavřel Jiří Neček.

Třinečtí fotbalisté odehrají i další zápas doma. Tuto sobotu se střetnou od 10.15 na stadionu Rudolfa Labaje s Vlašimí.

Třinec – Chrudim 2:1 (0:0)
Góly: 67. Vaněk, 90. Ilko – 61. Froněk. Diváci: 276
Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Janošík (65. Dedič), R. Vaněk I., Weber (90+4. Klec), Šumbera – Omasta – Hejný (65. Schwendt). Trenér: Neček.

 

Další zprávy z regionu