Fotbalisté se naladili na exligové Brno. Cienciala byl v šoku, že skóroval

Třinečtí fotbalisté pozvali diváky na atraktivní zápas proti Brnu tím nejlepším možným způsobem. Na hřišti Viktorie Žižkov zvítězili jasně 3:0. Skóre otevřel Matěj Schwendt a výhru pojistili Pavol Ilko s Lukášem Ciencialou.

Lukáš Cienciala se raduje ze svého prvního gólu ve druhé lize mužů. Prsty ukazuje Renému Dedičovi, že branku dal hlavně jeho zásluhou. Foto: Jiří Ipser

„První půle byla nervóznější, oba týmy si uvědomovaly, kde se nacházejí a že bojují o hodně. Ve druhém poločase už to ale bylo o něčem jiném. Na jeho začátku nás hodně podržel Jirka Adamuška, který kryl dvě gólové šance soupeře. Potom jsme už dominovali. Důležitý byl první gól, od té chvíle jsme si vypracovali mnoho šancí a dvě z nich proměnili. Takový zápas jsme potřebovali,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček.

„Takový zápas jsme potřebovali.“Třinecký trenér Jiří Neček

Cienciala prozatím sbírá druholigové starty po minutách, na hřišti Viktorie Žižkov se ale poprvé zapsal i mezi střelce. „Byl jsem z toho v šoku. Nečekal jsem, že by mohla přijít taková šance. I když pan Vomáčka při střídání říkal, že cítí, že dám gól,“ pousmál se Cienciala. „Je to super zážitek, za který ale nejvíce vděčím Rendovi Dědičovi. Pěkně si naběhl na kolmou přihrávku a mohl už sám zakončovat, ale sprintoval jsem mu na straně, křikl jsem si a přihrál mi tak, že jsem střílel do prázdné,“ dodal.

O další body bude Třinec usilovat tuto sobotu, kdy hostí od 10.15 Brno, které ve druhé lize neprohrálo osm kol. „Mají dobře složený tým, který bude podle mě hrát ještě o postup. V kádru mají exligové hráče. Věřím, že to bude kvalitní zápas,“ odvětil kouč.

Žižkov – Třinec 0:3 (0:0)
Branky: 57. Schwendt, 75. Ilko, 90+2. Cienciala. ŽK: Žežulka, Sintean – Ilko, Bedecs. Diváci: 795.
Třinec: Adamuška – Ilko, Bedecs, Čelůstka, Janoščín – Omasta, Šumbera, Weber (89. Klec), Vaněk, Janošík (90. Cienciala) – Schwendt (83. Dedič). Trenér: Neček

Další zprávy z regionu