Fotbalisté se po další prohře propadli na dvanácté místo

Třinečtí fotbalisté podlehli na hřišti Viktorie Žižkov 1:3 a v tabulce druhé ligy klesli na dvanácté místo. Nepříjemné také je, že se mužstvu vážně zranil další hráč – David Gáč má zlomenou lícní kost a otřes mozku.

Matteo Burgo (u míče) absoloval v 17 letech s áčkem celou přípravu a na hřišti Viktorie Žižkov debutoval v druhé lize mužů. Archivní foto: ba

„Bohužel jsme nezachytili začátek a v nějaké čtyřicáté sekundě šel centr z pravé strany na zadní tyč, kde jsme neuhlídali hráče. Rychlý gól nás zaskočil, domácí si vypracovali ještě dvě pološance, ale od patnácté minuty jsme začali hru vyrovnávat,“ začal s hodnocením na hřišti Žižkova trenér Svatopluk Habanec.

„Troufnu si říci, že jsme byli ve druhé půli lepším mužstvem. Zápasu by slušela remíza.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Už po půl hodině hry vystřídal Mattea Burga, který debutoval v druhé lize mužů. Právě sedmnáctiletý třinecký odchovanec a mládežnický reprezentant chyboval u prvního gólu. „Nervozita se projevila, ale nestáhl jsem ho ze hry kvůli tomu. Při střídání jsem mu podal ruku a řekl: Nevadí, jede se dál. Chtěl jsem ale dát do hry vyššího hráče a klasického hroťáka (Leonida Akulinina), abychom byli směrem dopředu nebezpečnější,“ vysvětlil kouč.

Třinec ožil s příchodem Tomáše Webera, který nastoupil hned po přestávce. „Vnesl do naší hry svěží vítr. Rozhýbal to a strhl i ostatní. Hráčům nescházely emoce a troufnu si říci, že jsme byli ve druhé půli lepším mužstvem. Zápasu by slušela remíza,“ pokračoval.

Domácí zvýšili pěknou střelou Davida Bezdičky zpoza šestnáctky. Naši hráči zápas zdramatizovali po pěkné kombinaci a gólu Erika Puchela, ale v nastavení Žižkov zpečetil výhru. „Pozitivní je, že kluci bojovali až do konce a poprvé na jaře vstřelili gól ze hry. Výkonnostně jsme se ve druhé půli zvedli. Teď jen musíme hru promítnout i do výsledků, protože tabulka nevypadá hezky,“ podotkl Habanec.

Jeho svěřenci se během tohoto týdne utkají s týmy, které jsou v tabulce za nimi. Doma hostí ve čtvrtek od 17.00 Vlašim a v neděli se představí na hřišti posledních Vítkovic. „Chceme z obou zápasů vytěžit, co nejvíce,“ dodal třinecký kouč.

Při tvorbě sestavy bude postrádat brankáře Jiřího Adamušku a stopery Imricha Bedecse s Davidem Gáčem, který v Praze utrpěl otřes mozku i zlomeninu lícní kosti. „Stalo se mu to při hlavičkovém souboji. Odehrál míč, ale soupeřův útočník mu skočil temenem do tváře. Bohužel. Je to nepříjemné zranění a nepředpokládám, že se mu udělá nějaká maska. I o něj jsme tuhle sezonu nejspíš přišli. Musíme bojovat i za něj,“ uzavřel.

Viktoria Žižkov – Třinec 3:1 (1:0)
Branky: 2. Nabijev, 74. Bezdička, 90. Nešický – 86. Puchel
Třinec: Chmiel – Burgo (28. Akulinin), Kušnír, Gáč, Janoščín – Omasta (90. Šuľa), Steinhübel (46. Weber), Valenta (79. Machalík), Vaněk (79. Samiec), Puchel – Hlúpik.

Další zprávy z regionu