Fotbalisté selhali na hřišti předposlední Jihlavy a prohráli 0:1

Třinečtí fotbalisté prohráli v Jihlavě 0:1 gólem Stanislava Klobásy z 86. minuty. Náš klub nevyhrál na jaře ani na pátý pokus a má v tabulce druhé ligy už jen jednobodový náskok před sestupovou příčkou.

Třinečtí fotbalisté prohráli v této sezoně s Jihlavou oba zápasy. Ilustrační foto: Petr Rubal

Jihlava byla před zápasem předposlední, ale jako by si na Třinec více věřila. Na podzim na Lesní zvítězila 5:0, uspěla i v odvetě. „Porazila nás poosmé za sebou, něco na tom bude. Před dvěma lety ale patřila ke špičce druhé ligy, chtěla se vrátit do nejvyšší soutěže. Teď mají jiný mančaft, omladili ho a nikdo se nediví, že jsou dole. Pořád ale mají v útoku Klobásu, zrovna takový hráč nám chybí. Mít někoho podobného, věřím, že máme v tabulce o šest sedm bodů více,“ řekl sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka.

„Výsledek 0:1 je ještě milosrdný, protože jsme prohrávali hodně osobních soubojů, a to je ve druhé lize základ všeho. Soupeře jsme pozdě dostupovali, nechali jsme je hrát. Vyhořeli jsme po všech stránkách.“Sportovní ředitel Marek Čelůstka

Je pravda, že se Třinec trápí v koncovce. Gól nedal ve čtyřech z pěti jarních druholigových zápasů. „I Pavel Kuka nám po zápase v Jihlavě říkal, že to vypadalo, jako bychom na hřišti neměli útočníka. Neměli jsme žádnou přímou střelu na branku, pár jich šlo mimo. Ale nic nebezpečného, to také mluví za vše. Kdyby nás gólman vychytal, kousala by se prohra jinak. Tijani nesplnil, co měl, i proto jsme jej o přestávce střídali,“ uznal.

Pod své možnosti ale hráli i jiní. „Kostra stoper a střední záloha nám totálně nefungovala. Tak špatné individuální výkony na těchto postech jsem u nás dlouho neviděl. Výsledek 0:1 je ještě milosrdný, protože jsme prohrávali hodně osobních soubojů, a to je ve druhé lize základ všeho. Soupeře jsme pozdě dostupovali, nechali jsme je hrát. Vyhořeli jsme po všech stránkách,“ vysvětlil.

Výkon je o to zarážející, že v předchozím utkání proti Dukle Praha předvedl Třinec solidní výkon a sestava byla až na jednu změnu totožná. Kvůli čtyřem kartám scházel Jakub Habusta, nahradil jej ve středu zálohy Richard Vaněk.

„Jeden hráč sice nedělá tým, ale jeho ztráta byla citelnější, než by si člověk myslel. Už v průběhu zápasu jsme si říkali, že chybí. Je zkušený, tým neustále na hřišti povzbuzuje. Je soubojový, umí rychle otočit hru, když je potřeba. Nedokázali jsme jej nahradit,“ dodal.

Zaskočilo ho také, že se proti omlazenému týmu vůbec neprosadili. „Několik jejich kluků ještě před dvěma lety nastupovalo v juniorské lize, o to více jsem zklamaný. Celou cestu jsem přemýšlel, proč jsme podali takový výkon. Zápas jsem si pustil znovu a napadá mě, že u kluků došlo k uspokojení. Už se naše hra zvedala a výkony v posledních zápasech (Dukla, v přípravě Opava, druhý poločas ve Vlašimi) se blížily tomu, co chceme hrát. V Jihlavě jsme to ale celé shodili a celkový dojem pokazili. Hráči si asi mysleli, že to půjde samo a dostali jsme facku. Snad je probere. Makat se musí každou minutu,“ podotkl.

Jihlava – Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 86. Klobása.
Třinec: Pastornický – Omasta, Gáč, Foltyn, Janoščín (76. Hýbl) – Celba (79. Stáňa), R. Vaněk, Weber (79. Attah), Samiec, Puchel (65. Javůrek) – Tijani (46. Nieslanik). Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu