Fotbalisté skončili pátí, se sezonou jsou spokojení

Třinečtí fotbalisté uzavřeli remízou 2:2 s Varnsdorfem úžasnou sezonu, v níž získali 47 bodů a ve druhé lize skončili pátí. Podle kapitána Marka Čelůstky stojí za úspěchem soudržná parta, kondice i posily.

Výkony třineckých fotbalistů, které vedl kapitán Marek Čelůstka (vlevo), soupeři během sezony často chválili. Foto: Petr Rubal

Třinec ve srovnání s minulým ročníkem si polepšili o sedm míst. „Já i kluci v kabině jsme nadmíru spokojeni. Kdyby nám to někdo řekl před sezonou, brali bychom všemi deseti. A nejde jen o umístění. I předvedená hra byla v mnoha zápasech dobrá,“ uvedl kapitán týmu Marek Čelůstka.

Třinec bojoval po návratu z MSFL do druhé ligy ve všech čtyřech sezonách na jaře o záchranu. Tentokrát se ale týmu povedla první polovina soutěže, v níž měl po patnácti kolech nejvíce bodů ze všech. „Největší proměnou je, že jsme si lidsky i fotbalově všichni sedli. V kabině panovala jiná atmosféra, soudržnost týmu se podle mě projevila i v zápasech. Táhli jsme za jeden provaz. Z pohledu kapitána jsem se snažil být neustále pozitivní a uklidňující,“ vysvětlil.

„Největší proměnou je, že jsme si lidsky i fotbalově všichni sedli.“Marek Čelůstka, kapitán třineckých fotbalistů o obratu. Loni skončili dvanáctí.

Klub měl dobré oko i při hledání posil. Pavol Ilko, Jiří Kateřiňák (po podzimu se vrátil z hostování zpět do Mladé Boleslavi), Richard Vaněk a Václav Juřena, který byl s deseti góly nejlepším střelcem týmu. Všichni se probili do základu.

„To je další faktor, že jsme získali tolik bodů. I v zimní přestávce přišli výborní hráči Buchvaldek a Hykel, kteří také skvěle zapadli,“ souhlasil kapitán, který vyzdvihl, že tým byl disciplinovaný a výborně kondičně připravený. „Měli jsme ji na vysoké úrovni. Několikrát jsme v závěru rozhodli. Cítil jsem, že v závěru máme dost sil, to byla naše velká devíza,“ podotkl.

Přesto Třinec na jaře neudržel skvělé postavení a klesl. „Všechny týmy hrály proti nám jinak než na podzim. Teď spíše bránili, více se na nás připravovali. Přesto si myslím, že nebyl problém hrát do plných, šance jsme si vytvářeli. Jen jsme jich neproměňovali tolik jako na podzim, i proto jsme měli na jaře osm remíz. Tři čtyři z těch zápasů jsme měli vyhrát,“ dodal.

Symbolicky remízou zakončil Třinec i celou sezonu. Varnsdorf sice zahodil v úvodu penaltu, ale poté se ujal vedení. „Ve druhém jsme to otočili a šli jsme sami na gólmana. Ale na 3:1 jsme nezvýšili a soupeř vyrovnal. Je to škoda,“ uzavřel Marek Čelůstka.

Třinec – Varnsdorf 2:2 (0:1)
Góly: 63. Bedecs, 73. Dedič – 20. Klobása, 77. Ondráček. Rozhodčí: Nenadál, ŽK: Adamuška, Vaněk, Hykel. Diváci: 472.
Třinec: Adamuška – Ilko, Čelůstka (46. Bedecs), Reintam, Janoščín – Buchvaldek, Vaněk, Samiec, Janošík (27. Dedič) – Juřena. Trenér: Neček

 

Další zprávy z regionu