Fotbalisté trápili Duklu i v oslabení, soupeř rozhodl v závěru z penalty

Třinečtí fotbalisté sahali v souboji s Duklou Praha i bez vyloučeného Davida Gáče po bodu, ale exligovému týmu nakonec doma podlehli 1:2. Hosté otočili zápas v poslední čtvrthodině, přičemž o výhře rozhodli v 86. minutě z penalty.

František Chmiel chytil za bezbrankového stavu penaltu. V závěru ale z pokutového kopu dala Dukla Praha vítězný gól. Foto: Petr Rubal

Třinečtí fotbalisté měli v úvodním poločase více šancí a Tomáš Wojnar vstřelil gól, který rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Chybně. „Pomezní se asi soustředil na situaci v malém pokutovém území a nevšiml si, že má kousek od sebe hráče, který bránil rohu. O ofsajd tak nešlo. Je to škoda, první branka tým vždy nakopne, navíc jsme v té chvíli hráli ještě v jedenácti,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec.

„Po našem gólu jsem doufal, že bychom bod mohli získat. Ale času ještě zbývalo hodně a soupeř, který od začátku zápasu držel míč častěji na kopačkách a oplýval fotbalovostí, přesilovku bohužel využil.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Po přestávce zahrozil Fábry, který trefil tyč. Ve své další šanci ale vypálil pohotově míč do odkryté branky a Gáč zastavil při obětavém zákroku střelu rukou. Od hlavního sudího viděl červenou kartu, navrch kopala Dukla pokutový kop. Třinecký gólman František Chmiel ale Jakabovi penaltu chytil, z dorážky Chlumecký v obrovské šanci přestřelil.

A tak udeřilo o dvě minuty později na druhé straně, skóre otevřel po úniku Lukáš Cienciala. „Moc se mi líbilo, jak pro něj vybojoval osmnáctiletý Adam Lasota míč a jak mu přihrál. Po našem gólu jsem doufal, že bychom bod mohli získat. Ale času ještě zbývalo hodně a soupeř, který od začátku zápasu držel míč častěji na kopačkách a oplýval fotbalovostí, přesilovku bohužel využil. Obě branky ale byly laciné,“ dodal kouč.

Zápas rozhodla penalta, rozhodčí nařídil druhý pokutový kop proti Třinci po střetu Vaňka s Fábrym. „Obě ale byly,“ uznal Habanec, jehož svěřenci v prvním vzájemném utkání vyhráli na hřišti exligové Dukly překvapivě 3:2. „Opět jsme chtěli spoléhat na brejky a jeden nám vyšel. Je škoda, že jsme se ještě neprosadili ze standardky, do dobré pozice se dostali Šuľa, Samiec i Wojnar, který mohl dát v utkání klidně hattrick. Sice mu rozhodčí jeden gól nesprávně neuznali, ale ještě měl další šance, které se musí ve druhé lize proměňovat,“ litoval.

Třinci docházely i síly – po karanténě hrají každý třetí den, navrch se zranili Adamuška, Bedecs, Steinhübel, Valenta a Akulinin. „Dostali jsme se do složité situace a nepochybně má dopad na naše výkony i výsledky. Ale nechceme se vymlouvat,“ podotkl Svatopluk Habanec.

Třinec uzavře druholigový ročník v pátek 17. července od 15.00 doma s Vlašimí. V případě výhry se posune z třinácté na konečnou jedenáctou příčku. „Jaro už nezachráníme, měli jsme o něm úplně jiné představy. Ale uděláme vše pro to, abychom poslední zápas sezony vyhráli,“ uzavřel.

Třinec – Dukla Praha 1:2 (0:0)
Branky: 63. Cienciala – 75. Jakab, 86. Doumbia z penalty. ČK: 59. Gáč
Třinec: Chmiel – Kušnír, Gáč, Šuľa, Janoščín (86. Bulawa) – Omasta, Samiec, Machalík (68. Puchel), Vaněk, Cienciala (79. Weber) – Wojnar (46. Lasota). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu