Fotbalisté v přípravě válí, překvapením je Omasta

Třinečtí fotbalisté mají před startem druhé ligy slušnou formu. V přípravě ještě neprohráli, uplynulý týden roznesli Hlučín 7:1 a rezervu Žiliny 3:1. Navázali tím na povedené zápasy se Sigmou Olomouc (výhra 3:2) a Ujpeští (3:3).

Třinec vstřelil v přípravě osmnáct branek. Pět z nich dal Tomáš Omasta. Foto: Petr Rubal

„Výsledky jsou odrazem profesionálního přístupu nás všech. Kvalitně se trénuje a naše hra vypadala solidně. Síla v mančaftu je, když se poctivě maká,“ řekl třinecký trenér Jiří Neček, jehož svěřenci nasázeli v posledních čtyřech zápasech 16 gólů. „Na útočné fázi pořád pracujeme, cvičíme útočné kombinace a těší mě, že je to vidět. Rozstřílelo se více kluků, ofenzivu dobře podporuje záloha,“ vysvětlil třinecký kouč.

Překvapivým ofenzivním tahounem je s pěti trefami Tomáš Omasta, který do Třince původně přišel na zkoušku. „Výborně se zapracoval do mančaftu, je hodně produktivní. Počítám s ním,“ pokračoval Neček. Třinec ještě testuje gólmana Marcina Michalaka, s ostatními se už rozloučil. Už dříve tým posílil stoper Michal Mravec a útočník Karel Hejný, který dal v přípravě tři branky.

„Na útočné fázi pořád pracujeme, cvičíme útočné kombinace a těší mě, že je to vidět.“trenér Jiří Neček o produktivitě třinekých fotbalistů, kteří vstřelili 16 gólů v posledních čtyřich zápasech

„V současné chvíli máme dva gólmany a šestnáct hráčů. Necháváme si ještě dvě okýnka. Hodil by se mi ještě levák a nějaký zkušený hráč. Ale nechceme se unáhlit a brát někoho, o kom nejsme přesvědčeni, že bude přínosem. Klidně může přijít až v průběhu sezony, uvidíme, jak se to vyvrbí,“ dodal kouč.

Třinec také ukázal, že se za žádných okolností nevzdává. S Olomoucí prohrával už v 17. minutě 0:2, přesto vyhrál. S Ujpeští dohnal v závěru dvougólovou ztrátu.

„Olomouc na nás vletěla, než jsme to vstřebali, dvakrát jsme inkasovali. Pak jsme se probrali, hrál se výborný fotbal. Oba týmy měly vyložené šance, klidně to mohlo skončit 7:7. Také s Ujpeští se hrálo nahoru dolů. Pousmál jsem se nad poznámkou, že hráči maďarského klubu berou mnohonásobně vyšší platy než naši, a přesto to bylo vyrovnané. A i další zápasy kluci dobře odmakali, líbí se mi, že nic nevypustí a hrají až do konce. Ale pořád je to jen příprava. Mistrovská utkání jsou jiná. A spokojen určitě nejsem s tím, kolik branek dostáváme. Máme na čem pracovat,“ zdůraznil Jiří Neček.

Třinec nyní čeká v Ružomberoku generálka na druhou ligu a příští víkend začíná nový ročník v Českých Budějovicích.

Třinec – Žilina 3:1 (1:0)
Góly: 44. a 49. Hejný, 53. Omasta – 79. Ďuriš.
Třinec: Paleček – Ilko, Mravec, Reintam, Bedecs, Janoščín – Omasta, Šumbera, Vaněk, Janošík – Hejný. Střídali: Michalak – Velner, Samiec, Čelůstka, Dedič, Cienciala.

Třinec – Hlučín 7:1 (4:0)
Góly: 39., 52. a 73. Omasta, 18. Velner, 23. Bedecs z pen., 44. Šumbera, 49. Samiec – 86. Dostál.
Třinec: Adamuška (46. Michalak) – Ilko (46. Janoščín), Mravec, Bedecs (46. Reintam), Čelůstka, Velner – Omasta, Samiec, Vaněk, Šumbera (46. Cienciala) – Dedič.

 

Další zprávy z regionu