Fotbalisté zakončili sezonu prohrou. Dedič má nabídky z první ligy

V derniéře druholigové sezony 2018 – 2019 podlehli fotbalisté Třince vítězovi soutěže z Českých Budějovic 2:3 a v tabulce F:NL obsadili konečnou desátou příčku.

René Dedič nejspíš nebude v Třinci pokračoval - nabídky má z první české i slovenské ligy. Foto: Petr Rubal

„Zápas jsme neměli rozehraný špatně, snažili jsme se hrát vyrovnanou partii, měli jsme i gólovku, bohužel jsme navázali na zápas v Brně (prohra 0:5) a vzadu jsme se dopustili zbytečných hrubek. Soupeři takových kvalit je potrestají,“ řekl po utkání trenér Třince Tomáš Jakus a dodal: „Podle toho, jak to s námi vypadalo před dvěma měsíci, sezona pro nás dopadla docela dobře. Posledními dvěma zápasy jsme si to trošku zkazili, nicméně hráči ukázali, že máme na čem stavět.“

„Posledními dvěma zápasy jsme si to trošku zkazili, nicméně hráči ukázali, že máme na čem stavět.“Třinecký trenér Tomáš Jakus

Po trefách Řezáče, nejlepšího střelce F:NL Ledeckého a Martana vedlo Dynamo už 0:3. V závěru polevilo, čehož domácí využili ke snížení. Nejdříve se potřetí v sezoně prosadil Arroyo a posléze nekompromisně skóroval stoper Gáč, debutující v základní sestavě. „Líbil se mi, byl velice jistý v rozehrávce a patřil k našim nejlepším hráčům. Něco v něm je, řekl si o další šanci, budeme chtít, aby u nás pokračoval,“ nastínil generální manažer Fotbalu Třinec Karel Kula.

Už nyní je jisté, že v Třinci nezůstanou brankář Bárta a obránce Lupták. A s největší pravděpodobností klub opustí i útočník Dedič. „Končí mu u nás smlouva, takže se stane volným hráčem. Má konkrétní nabídky z první české i slovenské ligy, tudíž ho asi neudržíme. Rendovi přeji, aby se dostal do ligy a vybral si dobrý mančaft, kde bude hrávat,“ řekl šéf klubu na adresu rodáka z nedalekého Klokočova.

Nieslanik ozdobil debut ve druhé lize mužů asistencí

Na hrotu by Dediče jednou mohl nahradit 20letý odchovanec Denis Nieslanik, který jej patnáct minut před koncem vystřídal. „Vůbec jsem nečekal, že bych mohl nastoupit. Těch dvacet minut bylo skvělých. Bylo to úplně něco jiného než v juniorce, osobní souboje se zkušenými druholigovými hráči jsou dvakrát těžší. Z druholigové premiéry mi asi nejvíce utkví v paměti podíl na prvním gólu, nahrál jsem Luisovi Arroyovi. Nic lepšího mě nemohlo potkat, snad jen vstřelit gól,“ řekl Nieslanik, který by si rád trvale vydobyl místo v druholigovém „A“ týmu.

TŘINEC – ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (0:2)
Branky: 82. Arroyo, 88. Gáč – 17. Řezáč, 27. Ledecký, 64. Martan. Rozhodčí: Hrubeš. Bez karet. Diváci: 250.
Třinec: Adamuška – Ilko, Gáč, Kušnír, Janoščín – Vaněk, Samiec – Omasta (55. Hapal), Weber (46. Arroyo), Janošík – Dedič (75. Nieslanik). Trenér: Jakus.

Další zprávy z regionu