Fotbalisté zase hrají, v Ústí podali solidní výkon

Na třineckých fotbalistech se na hřišti Ústí nad Labem nepodepsaly čtrnáctidenní pauza ani osmihodinová cesta, kterou podstoupili v den zápasu. Po srdnatém výkonu si odvezli bod za remízu 3:3.

Erik Puchel (vlevo) vyrovnal v 75. minutě na konečných 3:3. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec musel nuceně odpočívat poté, kdy se u jednoho jeho hráče objevila nemoc covid-19 a krajská hygienická stanice poslala celé mužstvo do karantény. Kvůli bezpečnostnímu opatření nestihl tři zápasy v původním termínu.

„Ocitli jsme se ve složité pozici. V dřívějším stavu nouze jsme mohli nakupovat v roušce, plnit individuální plán v lese. Tentokrát jsme museli zůstat doma a měli jsme zakázanou fyzickou zátěž. Devět deset dní jsme byli úplně bez pohybu,“ přibližoval situaci třinecký trenér Svatopluk Habanec.

„Obávali jsme se, co bude, ale náš výkon mě příjemně překvapil.“Trenér Svatopluk Habanec

Všichni hráči a lidé v klubu, kteří přišli s nakaženým do kontaktu, podstupovali opakovaně testy na koronavirus. Byly negativní. „Až tři dny před zápasem v Ústí jsme tak měli první trénink a pouze v šestičlenných skupinkách pod dozorem klubového lékaře. Měřil nám při příchodu teploty, nemohli jsme zase používat ani sprchy a podobně. Takhle jsme to měli nařízené,“ pokračoval.

Pauza a atypický režim se ale na hře neprojevily. „Obávali jsme se, co bude, ale náš výkon mě příjemně překvapil. Jak jsem v předchozích zápasech kritizoval tým za nedostatek bojovnosti a zarputilosti, tak tyto atributy nám od začátku až do konce nechyběly. Třikrát jsme dotáhli jednogólové manko a věřil jsem i za stavu 3:3, že ještě výhru strhneme na naši stranu. I s bodem jsem ale spokojený,“ podotkl.

Třinci chyběli dva stopeři Imrich Bedecs a David Gáč, kteří jsou kvůli zranění mimo hru do konce sezony. Divoké skóre ale způsobil herní styl obou protivníků. „Týmy se po zisku míče hnaly dopředu, hrálo se nahoru dolů. Bylo to náročné fitness. I počet střel 12:11 dosvědčuje, že byl k vidění útočný fotbal. Padaly i hezké branky. Za stavu 1:1 šel jejich hráč od půlky jeden na jednoho a z nějakých 28, 30 metrů vypálil dělovku do šibenice. To byl minimálně gól měsíce, možná i roku,“ řekl.

Po přestávce vyrovnal druhou trefou v zápase Jiří Valenta a chvíli nato se Třinec radoval i z obratu na 3:2. Střelu Tomáše Webera, která se odrazila od tyče, doklepl Leonid Akulinin. Stál ale v postavení mimo hru. „Ofsajd to byl. Možná by byl diskutabilní pozdější penaltový střet, protože Hlúpik nejdříve odehrál balon a až pak trefil hráče. Ale jsem rád, že nás to nezlomilo a že jsme vyrovnali na 3:3. Bod jsme si zasloužili,“ dodal.

Třinec odehrál o tři duely méně než většina soupeřů, proto bude nyní manko dohánět. V příštím utkání nastoupí ve čtvrtek ve Vítkovicích, poté jej podle upraveného rozpisu čeká zápas co tři dny. V neděli se doma utkají od 17.00 se čtrnáctým Sokolovem.

„Odteď pojedeme denně bez volna. Zápas, pozápasový a předzápasový trénink a takhle dokola. Musíme to tempo zvládnout. Kvitujeme ale, že nás už nečeká žádné velké cestování, venku hrajeme ve Vítkovicích a v Líšni, kam to máme dvě hodinky autobusem,“ řekl Svatopluk Habanec, jehož svěřenci klesli během nucené pauzy na třinácté místo. „Nikomu z nás se nelíbí, kam jsme se dostali. Tento týden nás čekají dva týmy ze spodku tabulky, chceme je vyhrát,“ podotkl.

Ústí nad Labem – Třinec 3:3 (2:1)
Branky: 18. a 72. z pen. Richter, 44. Drame – 32. a 58. Valenta, 74. Puchel.
Třinec: Chmiel – Omasta, Šuľa, Kušnír, Janoščín – Vaněk (88. Samiec), Weber (72. Machalík), Valenta – Hlúpik, Akulinin (72. Wojnar), Cienciala (72. Puchel). Trenér: Habanec

Další zprávy z regionu