Fotbalisté zaskočili Hradec Králové a uhráli cennou remízu 2:2

Třinečtí fotbalisté remizovali na hřišti Hradce Králové 2:2. Naši hráči se ujali v první půli dvakrát vedení díky gólům ze standardních situací. Jeden z adeptů na postup vyrovnal poprvé z penalty, podruhé v 70. minutě.

František Chmiel odchytal v průběhu týdne oba zápasy - proti Chrudimi vychytal nulu, v Hradci inkasoval dvakrát. Foto: Petr Rubal

Třinecký trenér Svatopluk Habanec udělal po domácí výhře nad Chrudimí (1:0) tři změny v sestavě a David Gáč se mu za důvěru odvděčil gólem. K urostlému stoperovi se odrazil po rohu míč do malého vápna a bez problémů otevřel skóre. Domácí vyrovnali z penalty za ruku, do které trefil Martina Samiece obránce Jiří Janoščín.

„Věděli jsme, že nás v Hradci nečeká nic jednoduchého, ale teď jsem zklamaný, protože jsme tři body mohli získat. Soupeř měl sice převahu a držel balon, ale vyložených šancí jsme si vypracovali více.“Kapitán třineckých fotbalistů Ondřej Kušnír

Protesty třineckých hráčů proti pokutovému kopu nezabraly. „Ještě tři minuty po penaltě mi rozhodčí říkal, že je o ní stoprocentně přesvědčený,“ uvedl kapitán Ondřej Kušnír, který po půl hodině hry poslal mužstvo opět do vedení. Zkušený obránce při gólu improvizoval.

„Souper mě fauloval u postranní čáry, kousek od střídaček. Spravoval jsem si kopačku, protože jsem měl celou tkaničku venku a říkal jsem Webrovi, ať na mě počká, protože jsem měl zavírat tyč. Sice to urychlil, ale dobře to vyšlo. Na přední tyči jsem viděl volný prostor, Leo (Akulinin) mi skvěle přiťuknul (hlavou) balon do běhu. Míč jsem si převzal a věděl jsem, že vyšlu takovou skrytou střelu na zadní tyč. Jsem rád, že to zapadlo. Kdo ví, kolik gólů ještě v profesionálním fotbale dám,“ řekl Kušnír, který po sezoně končí kariéru.

Třinečtí očekávali, že soupeř vytáhne ve druhé půli hru, a proto chtěli hrát na brejky. „Leo mohl jít sám na gólmana, kdyby mu pomezní neodmával ofsajd. Ukazoval později fotku a video, že ho rozhodčí zastavil neprávem. Byl asi metr před posledním hráčem. I Martin Samiec mohl jít sám na brankáře, ale nezpracoval dobře míč. Dobrou šanci měl i Weber. Je škoda, že jsme nepřidali gól na 3:1. Myslím si, že poté bychom zápas už dotáhli do vítězného konce,“ pokračoval Kušnír.

Třinec jel do Hradce Králové v den utkání na otočku, v nohou měl tři a půl hodiny jízdy, ale síly mu dle slov kapitána nedocházely. Přesto domácí vyrovnali, ze skrumáže se trefil přesně k tyči domácí Jan Mejdr. „Věděli jsme, že nás v Hradci nečeká nic jednoduchého, ale teď jsem zklamaný, protože jsme tři body mohli získat. Soupeř měl sice převahu a držel balon, ale vyložených šancí jsme si vypracovali více,“ podotkl Kušnír.

Třinecký kouč byl přesto s bodem spokojený. „Narazili jsme na soupeře ze silné šestky a hráli jsme venku, takže ho bereme všemi deseti,“ řekl Habanec. „Utkání se sice vyvíjelo velice dobře a stejně jako v prvním zápase jsme si pomohli standardními situacemi, po kterých jsme dvakrát vedli. Druhou půlku jsme ale vypadli ze hry a trochu jsme se strachovali o výsledek. Výhru bychom si nezasloužili,“ řekl.

Po restartu druhé ligy získali si jeho svěřenci připsali výhru a remízu. „Jsem rád, že jsme potvrdili tři body z utkání s Chrudimí. Ale nebudu lítat ve hvězdách, výkon ještě není takový, jaký jsem předpokládal, že bude. Nicméně čtyři body ze dvou zápasů jsou hodně dobré,“ doplnil Svatopluk Habanec.

Třinečtí fotbalisté se během posledních dvou zápasů posunuli z devátého na sedmé místo. Další utkání odehrají v úterý 2. června od 17.00 na stadionu Rudolfa Labaje, na kterém hostí Prostějov.

Hradec Králové – Třinec 2:2 (1:2)
Třinec: Chmiel – Kušnír, Gáč, Bedecs, Janoščín – Omasta, Steinhübel (64. Valenta), Weber, Samiec, Puchel (72. Machalík) – Akulinin (84. Wojnar). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu