Fotbalisté zdolali v generálce Karvinou, o víkendu startuje druhá liga

Třinečtí fotbalisté startují tuto sobotu nový ročník druhé ligy. Vedení klubu by si přálo, aby se tým pohyboval v klidném středu a vyhnul se starostem se záchranou, které měl na jaře.

Vedení klubu zaujal Josué N´toya, který přišel před dvěma týdny na zkoušku, a dolaďuje s francouzským hráčem smlouvu. Foto: ba

„Říkali jsme si s Peťou Hrazdílkem, který vystřídal Karla Kulu v pozici generálního manažera, že nebudeme vyhlašovat cíl na umístění. Přáli bychom si ale, aby mužstvo hrálo v klidném středu tabulky. Když se hraje o záchranu, kluci si tolik nedovolí, výkon to poznamená,“ uvedl sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka. „Také chceme, abychom doma neztráceli body a abychom bavili diváky fotbalem. Aby lidé odcházeli ze stadionu s pocitem, že jsme na hřišti nechali všechno. Prohrát se může, ale se vztyčenou hlavou,“ pokračoval.

„Přáli bychom si ale, aby mužstvo hrálo v klidném středu tabulky. Když se hraje o záchranu, kluci si tolik nedovolí, výkon to poznamená.“Sportovní ředitel Marek Čelůstka

Už trenér František Straka při příchodu do klubu prohlásil, že by si přál, aby se z Třince stala nedobytná tvrz, jak si pamatuje ještě ze své hráčské kariéry. „To by bylo hezké,“ reagoval Čelůstka.

Právě dvěma domácími zápasy startuje Třinci soutěž. Prověří je Ústí nad Labem, které skončilo v poslední sezoně páté, a Dukla Praha. Ta v generálce uspěla na hřišti prvoligových Teplic.

„Hodně lidí mi říká, že je výhoda, když začínáme doma. Ale úplně se s tím neztotožňuju. Vyhrát oba zápasy bude nesmírně těžké, soupeři jsou silní. Ale týmu věřím. Jsem spokojený s obměnou kádru, tým pracuje dobře. Věřím, že uvidíme dobrý fotbal,“ dodal.

Třinecký tým začal přípravu prohrou, ale poté si připsal jednu remízu a tři vítězství. Naposledy zdolal v generálce před startem druhé ligy 2:1 kombinovaný tým Karviné, který byl posílen o osm hráčů prvoligového áčka.

„Výhra byla zasloužená a těšilo mě, jakým stylem jsme dávali góly. První jsme vstřelili z penalty, ale předcházela mu povedená akce. Na centr jsme měli ve vápně dostatečný počet hráčů a šli jsme důrazně za odraženým míčem. U druhé branky jsme dobře po ztrátě míče napadali, získali jej zpět a pěkný centr se sešel se správným náběhem. To jsou přesně situace, které trénujeme,“ řekl Čelůstka.

Ze všeho nejvíce se mu líbila poctivá defenzíva. „Mužstvo pracovalo dobře v bloku. Karviná měla pasáže, kdy držela více míč, ale kluci byli dobře postavení a organizovaní. Soupeř si až na jednu naši chybu, ze které dal gól, nevytvořil žádnou větší příležitost,“ dodal.

Třinec – Karviná B 2:1 (1:0)
Branky: 40. Petráň z pen., 81. Szewieczek – 61. Brzóska.
Třinec: Adamuška (46. Hasalík) – Omasta (66. Szewieczek), M. Foltyn, Bedecs (66. Buneš), Klusák, Hýbl – Kania (46. Javůrek), Weber (46. N’toya), Habusta (66. Steinhübel), Puchel (66. Bolf) – Petráň. Trenér: Straka

Další zprávy z regionu