Fotbalisté získali skalp exligového Brna

Třinečtí fotbalisté uzavřeli první polovinu soutěže výhrou nad exligovým Brnem 2:1. Soupeř se sice i bez vyloučeného hráče ujal vedení, ale Třinec v rozmezí 63. až 77. minuty trefami Šimona Šumbery a Reného Dediče zápas otočil.

Třinecký útočník René Dedič dal v generálce jediný gól zápasu. V přípravě se trefil čtyřikrát. Archivní foto: Petr Rubal

Zápas ovlivnila třicátá minuta, ve které hostující Bariš uviděl druhou žlutou kartu za faul na Richarda Vaňka. „Hrát proti deseti neznamená automaticky, že jste vyhráli. Nedávno Baník v poháru rozhodl v Plzni o postupu v prodloužení, i když hrál bez vyloučeného hráče. Tým se v takových situacích semkne, cítí větší zodpovědnost a hraje jednoduše,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček.

Brno, jeden z kandidátů na postup, byl i v deseti nebezpečnější. Bartolomeu v závěru první půle trefil břevno, ale po přestávce už udeřil Sukup po centru Eismanna, který v Třinci v minulosti působil. Před vyrovnávací brankou ještě zneškodnil brankář Jiří Adamuška dvě šance soupeře.

„Vím, že kondičně jsme na tom slušně a čekal jsem, že Brnu by na tom těžkém terénu měly docházet síly.“Třinecký trenér Jiří Neček

„Bylo to nepříjemné, ale věřil jsem, že vystupňujeme tlak a že nějaký gól dáme. Vím, že kondičně jsme na tom slušně a čekal jsem, že Brnu by na tom těžkém terénu měly docházet síly. I proto jsem nabádal kluky, abychom hráli trpělivě a abychom hru roztáhli do stran. Soupeře tím utaháte, otevře se vám prostor. Toho jsme pak využili,“ pokračoval kouč.

Brno tak přišlo o sérii osmi zápasů, ve kterých neprohrálo. „Potvrdilo kvalitu. Většina jeho hráčů nastupovala i v první lize, posílil je Eismann, Bartolomeau a Magera. Mají velmi silný tým. Myslím si, že se ještě na jaře poperou o postup. Jsem šťastný, že jsme je porazili a že jsme navázali výkon z druhého poločasu z minulého utkání na Žižkově, který byl jedním z nejlepších v sezoně. Potěšila mě i návštěva a že nám lidé celý zápas fandili, i když jsme prohrávali,“ dodal.

Třinečtí fotbalisté se loni stali podzimním půlmistrem, tuto sezonu ale odstartovali špatně a po sedmi kolech měli jen bod. V nadcházejících osmi zápasech ale získali šestnáct bodů a posunuli se na jedenáctou příčku.

„Po hodech bývá půst. Není to žádná sláva, ale mužstvo se zvedlo a ukazuje, že zase tak špatné není. Bylo z něho cítit, že chce jít nahoru. Jsem rád, že nám body přibývají, ale jsme nohama na zemi. Musíme získat hodně bodů, abychom se dostali tam, kde jsme byli minulou sezonu,“ uzavřel Jiří Neček. Jeho svěřenci uzavřou podzim tuto sobotu v Prostějově.

TŘINEC – BRNO 2:1 (0:0)
Branky: 63. Šumbera, 77. Dedič – 54. Sukup. Rozhodčí: Severýn – Fišer, Poživil. ŽK: Ilko, Dedič – Bariš, Kryštůfek, Magera. ČK: 30. Bariš.
Třinec: Adamuška – Ilko, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Omasta (84. Hejný), Weber, Vaněk (46. Klec), Šumbera, Janošík – Schwendt (73. Dedič). Trenér: Neček
Brno: Melichárek – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann (79. Zikl) – L. Krejčí – Bartolomeu (83. Škoda), Růsek, Bariš, Štepanovský – Magera (67. Sedlák). Trenér: Šustr

 

Další zprávy z regionu