Fotbalisté změnili herní styl a mají první bod

Třinečtí fotbalisté byli v úvodních třiceti minutách proti Táborsku jako vyměnění. Hýřili aktivitou, vytvářeli si gólové šance, ujali se vedení. Poté ale soupeř vyrovnal hru i skóre na konečných 1:1.

Třinečtí fotbalisté soupeře v úvodní půl hodině hry přehrávali. Foto: Petr Rubal

Třinečtí změnili herní styl a obrannou řadu zúžili z pěti na čtyři členy. Vypadalo to, jako by soupeře překvapili. „Škoda, že jsme nepřidali druhý gól z některých velkých šancí. Scházelo málo. Kušnírova střela lízala tyčku, pár centimetrů chybělo Samiecovi. Jánošík z úrovně penalty netrefil branku. Jakmile jsme inkasovali, znervózněli jsme a přenesli si to do druhého poločasu. V závěru už byla naše hra křečovitá,“ zhodnotil zápas třinecký trenér Jiří Neček.

„Konečně máme bod, snad se od toho odpíchneme.“ulevil si trenér Jiří Neček, jehož svěřenci ve všech pěti úvodních kolech prohráli

Bezprostředně po utkání se divil, že jeho týmu rozhodčí Adámková neuznala ve třetí minutě gól kvůli faulu Matěje Schwendta, ale nakonec jí dal za pravdu. „Koukal jsem na záznam a zbytečně do soupeře žďuchnul. Ale za stavu 1:0 jsme měli kopat penaltu. Protihráč evidentně stáhl Mikka (Reintama) k zemi. Ale na to se nechci vymlouvat. Měli jsme si to uhrát sami. Hlavně jsme měli lépe řešit některé náběhy a lépe dohrát standardky. Ale konečně máme bod, snad se od toho odpíchneme,“ uzavřel Neček.

Třinec – Táborsko 1:1 (1:1)
Branky: 18. Reintam – 41. Frýdek. Rozhodčí: Adámková. ŽK: Joukl, Vaněk – Ndiaye, Ngimbi, Navrátil. Diváci: 620.
Třinec: Adamuška – Kušnír, Mravec, Reintam, Ilko – Schwendt (55. Joukl), Vaněk, Samiec, Šumbera, Janošík (84. Čelůstka) – Dedič (77. Hejný). Trenér: Neček

 

Další zprávy z regionu