Fotbalisté zvládli klíčový duel na jedničku

Třinečtí fotbalisté si poprvé v sezoně mohli vychutnat vítězný pokřik, když doma porazili po velmi dobrém výkonu Sokolov 2:0. Po utkání shodně tvrdili, že jde ale jen o jeden krůček, na který chtějí v příštích zápasech navázat.

Tomáš Omasta otevřel skóre a zároveň vstřelil první gól ve druhé lize. Foto: Petr Rubal

Třineckým zatrnulo jen v úvodních minutách, jinak měli zápas zcela pod kontrolou. Góly vstřelili Tomáš Omasta a Karel Hejný.

„Ze začátku nám proletěl vápnem jeden nebezpečný centr, ještě jsme odvrátili jeden závar, ale jinak jsme Sokolov k ničemu nepustili. Zajímala nás jen výhra, žádná krásná hra a těší mě, jaký výkon kluci předvedli. Hráli s velkým nasazením, soustředěně, obrana neudělala žádnou fatální chybu. Bojovali jako jeden celek a soupeře nutili ke ztrátám a chybám. Dali jsme dvě branky a šancí jsme měli mnohem více,“ uvedl po utkání třinecký trenér Jiří Neček.

„Potřebovali jsme výhru jako sůl. I kvůli divákům. Děkuju jim, že nás po těch porážkách přišli povzbudit.“trenér Jiří Neček

Třinci se povedl tah s Omastou, který operoval na pozici podhrotového hráče. „Zápas mu neskutečně vyšel. Otevřel skóre, když se dobře zorientoval ve vápně a krásně vystřelil. Bylo ho plné hřiště, hrál nadoraz. Podal skvělý výkon,“ chválil Neček třiadvacetiletého Omastu, který do Třince přišel z Havířova. Že v sobě má vlohy střelce, potvrdil už v přípravě, kdy se trefil pětkrát.

Týmu také prospělo, že se uzdravil levý obránce Jiří Janoščín, který vypracoval druhý gól pro Hejného. A v dalším průběhu mohli Třinečtí ještě několikrát zvýšit. „Jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli, potřebovali jsme to jako sůl. I kvůli divákům. Děkuju jim, že nás po těch porážkách přišli povzbudit. Ale je to jen malý krůček. Musíme bojovat dál,“ podotkl Jiří Neček, jehož svěřenci jsou se čtyřmi body stále poslední.

Třinec – Sokolov 2:0 (1:0)
Góly: 29. Omasta, 58. Hejný. Rozhodčí: Vojkovský. ŽK: Kušnír – Dvořák. Diváci: 410.
Třinec: Adamuška – Kušnír, Čelůstka, Bedecs, Janoščín (72. Janošík) – Ilko, Weber, Vaněk, Šumbera – Omasta (82. Schwendt) – Hejný (68. Dedič). Trenér: Neček.

Další zprávy z regionu