Fotbalisté zvýšili třetí domácí výhrou v řadě své šance na záchranu

Potřetí za sebou zvítězili fotbalisté Třince na domácím hřišti. Ambiciózní Ústí nad Labem pokořili brankou obránce Martina Foltyna 1:0 a udělali další krok k záchraně.

Tři body Třinci zajistil stoper Martin Foltyn. Foto: ba

Ústečtí fotbalisté byl před utkání v tabulce na čtvrtém místě, ale prochází si horším obdobím a prohráli počtvrté za sebou. Pozorně bránící domácí jim toho ani mnoho nedovolil. „Připravovali jsme se na to, že přijede mladý kombinačně silný mančaft. Hráli jsme v bloku, čekali jsme na jeho chyby a snažili se chodit do brejků. Vzadu jsme si to pohlídali díky své zkušenosti,“ řekl hrdina utkání Foltyn.

„Jsem rád, že tým ukázal charakter a urval cenné tři body, které byly vydřené a vybojované poctivou hrou. Kluci odevzdali na hřišti všechno, to byl základ úspěchu.“Trenér František Straka

Jedinou branku vstřelil ve 33. minutě, kdy po rohovém kopu uklidil míč do sítě. „Míč se ke mně odrazil se štěstím. Skočil docela vysoko, takže jsem si hlavně říkal, že střelu musím tlačit dolů. Jenom jsem, jak se říká, zavřel oči a propálil všechno před sebou,“ vylíčil sedmadvacetiletý stoper svou druhou trefu v sezoně.

Třinec se ještě před dvěma týdny nacházel na sestupové pozici. Třemi výhrami v posledních čtyřech zápasech se ale posunul na desáté místo a má tři body k dobu před předposledním Blanskem.

„Jsme pod enormním tlakem,“ uvedl trenér František Straka po výhře nad Ústím nad Labem. „Myslím si, že ze začátku (utkání s Ústím) to na hráčích bylo vidět. Byli jsme nervózní, zbytečně jsme se zbavovali míčů a chyběla nám větší souhra. Postupem času jsme se začali dostávat do hry. Jsem rád, že tým ukázal charakter a urval cenné tři body, které byly vydřené a vybojované poctivou hrou. Kluci odevzdali na hřišti všechno, to byl základ úspěchu,“ dodal.

Jeho svěřenci vyšli venku ve všech pěti zápasech naprázdno a ani neskórovali, ale doma je to jiná písnička. Na svém hřišti získali jedenáct bodů za tři výhry a dvě remízy. „Klukům jsem řekl, že to je naše hřiště, náš domov. Že si musejí uvědomit, proč mají na sobě červenobílý dres. Musejí se postarat o to, aby i v příští sezoně Třinec válčil ve druhé lize,“ podotkl kouč.

Třinec – Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka:
33. Foltyn
Třinec: 
Adamuška – Vaněk, Bedecs, Foltyn – Omasta, Weber (87. Nieslanik), Habusta, Janoščín – Puchel (61. Cienciala), Celba (88. Bolf) – Samiec. Trenér: Straka.

 

Další zprávy z regionu