Fotbalistům chyběly k výhře sekundy, Neček vyrovnání dlouho rozdýchával

Třinečtí fotbalisté přišli v samém závěru o výhru nad Sokolovem. Hosté vyrovnali v nastaveném čase trefou Petra Glasera na 1:1.

Třinečtí fotbalisté vstřelili v p. Foto: Petr Rubal

„Dlouho jsem to rozdýchával. Naštvalo mě to,“ uvedl s jednodenním odstupem trenér třineckých fotbalistů Jiří Neček. „Dostat gól z poslední střely, jejich jediné ve druhém poločase, to zabolí. Zbytečně jsme zalezli, couvli a nechali mu za šestnáctkou prostor. Měl čas si připravit střelu a trefil to parádně. Tohle on umí, je to jeho doména. I na podzim se prosadil krásnou střelou,“ pokračoval kouč.

Třinec vstřelil svůj jediný gól ve 28. minutě, když Imrich Bedecs proměnil penaltu. Po odpískání pokutových kopů volaly ještě ve druhé půli další dva zákroky soupeřů, ale jako by sudí už neměl odvahu.

„Je pravda, že když to srovnám s tím, za co se pískla penalta proti nám v Příbrami, tak to zamrzí. Mikk Reintam tehdy vypíchl čistě míč, hráč přes něho upadl a rozhodčí to foukl. Teď jejich hráč přejede Masaře a nic. Ale je to věc názoru, rozhodčí to viděl jinak,“ pokračoval Neček, který by souhlasil se zavedením videorozhodčího.

„Na rozhodčí se nikdy nevymlouvám.“Jiří Neček, trenér třineckých fotbalistů o neuznané brance a penaltových zákrocích

„Jsem pro. Ale musel by být ve všech utkáních ligy, aby byla soutěž regulérní. Opravily by se chybné verdikty, bylo by to spravedlivější. Myslím si, že jeden z těch dvou zákroků by se po zhlédnutí videa vyhodnotil jako penaltový. Ale na rozhodčí se nikdy nevymlouvám, nesvaluju na ně vinu,“ podotkl kouč.

Chybu hledá u svého týmu. „Mě hlavně mrzelo, jak jsme odehráli závěr a jak jsme naložili s nadějnými přečísleními. Nedohráli spoustu dobrých akcí například čtyři na dva. Ve finální fázi neměl střelec míč připravený na zakončení, jak by bylo potřeba,“ vysvětlil.

Třinečtí hráči přidali ve druhém poločase i druhý gól, který ale rozhodčí neuznal. „Ani jsme se nerozčilovali. Šumbera stál v ofsajdu, když tečoval Dedičovu střelu. Sám to přiznal. Někdy se tak sejde. Beru to sportovně,“ podotkl kouč.

Neček si také velmi vážil přístupu hráčů mládežnických týmů FK Fotbal Třinec. „Rychle jsme zareagovali, když jsme viděli, že během noci napadl sníh. Přišli hráčů dorosteneckých týmů i z juniorky, která dorazila už v 7:15. Na hřišti se pohybovalo hodně mravenečků, kteří nám pomohli s přípravou hrací plochy, aby se zápas odehrál. Moc jim děkuju,“ uzavřel.

Třinec – Sokolov 1:1 (1:0)
Branky: 28. Bedecs (pen.) – 90. Glaser. Rozhodčí: Mrázek, ŽK: Čermák, Přeučil, Machek (všichni Sokolov). Diváci: 227.
Třinec: Paleček – Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (88. Joukl), Šumbera, Vaněk, Buchvaldek (70. Masař) – Dedič. Trenér: Neček.

 

 

 

 

Další zprávy z regionu