Fotbalistům se rozjely přípravné zápasy, liga začne za dva týdny

Kluby z první a druhé fotbalové ligy si odsouhlasily, že přerušené soutěže dohrají. Rázem se tak rozjel kolotoč přátelských zápasů a Třinec na úvod podlehl ve Zlíně 1:3. Ještě se v přípravě střetne s Karvinou a Slováckem.

Fotbalistům se rozjely přípravné zápasy. Během šesti dní se střetnou s třemi ligovými týmy. Foto: Petr Rubal

Třinečtí fotbalisté nastoupili k utkání po dvou měsících tréninku. „Zápas měl dost slušné parametry na to, že se tak dlouho nehrálo. Troufnu si říci, že jsme v první půli byli lepší. Vypracovali jsme si více brankových příležitostí. Ve dvou stoprocentních šancích se objevil Valenta, k tomu jsme měli další zajímavé skrumáže. Obrázek hry by odráželo skóre 4:2 pro nás, ale prohrávali jsme 0:1. Domácí se prosadili z brejku,“ řekl třinecký trenér Svatopluk Habanec k první půli.

„Potěšilo mě, že jsme v herním stylu, co se týče fotbalovosti, soupeře předčili. Měli jsme zajímavé akce a sehráli jsme je, jak je trénujeme.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

O přestávce až na dva hráče prostřídal všechny hráče a jeho svěřenci brzy vyrovnali. Kombinaci rozjel Richard Vaněk a centr Erika Puchela z levé strany zakončil Filip Hlúpik.

„Potěšilo mě, že jsme v herním stylu, co se týče fotbalovosti, soupeře předčili. Měli jsme zajímavé akce a sehráli jsme je, jak je trénujeme. Projevilo se taky, že věnujeme obranným i útočným standartním situacím. Remíza by více odpovídala průběhu hry, ale Fantiš ukázal, že je nadstardním hráčem. Rozhodl dvěma góly po našich chybách v obraně a nedůrazu v pokutovém území,“ pokračoval kouč.

Pro něj byla před zápasem velkou neznámou herní kondice, protože hráči až do tohoto týdne nemohli v tréninku podstupovat osobní souboje.

„U obou mančaftů jsem viděl, že okolo třicáté minuty každého poločasu pokleslo tempo, jako když se potřebuji nadechnout. Modelovým tréninkem ani hrou prostě nenahradíte zápas. Ale bude se to zlepšovat, ještě nás v sobotu prověří Karviná a v úterý Slovácko. Poté se už budeme připravovat na mistrovské zápasy, ve kterých bude zřejmě umožněno během tří střídání vyměnit pět hráčů. Může to být ku prospěchu, že se dá zátěž rozložit,“ řekl.

Jedním z bezpečnostních pravidel je, že při cestách na zápas mají mít všichni vlastní dvojsedačku, aby se zamezilo užšímu kontaktu.

„Náš autobus má šedesát míst a nebylo nás třicet ani s realizačním týmem, v tom problém nebyl,“ vysvětlil Habanec. „Jeli jsme do sportovního areálu na Vršavě, kde jsme se převlékli v několika šatnách, měli jsme ještě krátkou taktickou přípravu. Přesunuli jsme se poté během pár minut na zlínský stadion, rozcvičili se tam a po zápase jsme se vraceli zpět na Vršavu. Osprchovali se, převlékli a jeli domů. O jídlo se nám postaral Zlín, připravil nám balíček, ve kterém byly těstoviny s kuřecím masem,“ uzavřel.

Zlín – Třinec 3:1 (1:0)
Branky: 57. a 84. Fantiš, 6. Ikaunieks – 50. Hlúpik.
Třinec: Adamuška (46. Chmiel) – Omasta (46. Burgo), Kušnír (46. Gáč), Bedecs (46. Šuľa), Janoščín (46. Bulawa) – Hlúpik (67. Omasta), Steinhübel (46. Vaněk), Weber (67. Akulinin), Valenta (46. Samiec), Cienciala (46. Puchel) – Akulinin (46. Wojnar). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu