Fotbalistům už začala příprava, trenér Habanec vyznává útočný fotbal

Třinečtí fotbalisté odehráli poslední mistrovský zápas 25. května a po krátké dovolené začali tento týden s letní přípravou. Do jedenadvacáté sezony ve druhé lize vstoupí pod taktovkou nového trenéra Svatopluka Habance.

Svatopluk Habanec neustál potupnou domácí prohru 0:5 s Jihlavou. Archivní foto: ba

Habanec, který jako trenér dovedl do ligy Ústí nad Labem a později vedl Slovácko a brněnskou Zbrojovku, nad nabídkou Třince dlouze neváhal. I přesto, že mohl zamířit jinam. „Byla to také druhá liga, ale nakonec jsem se rozhodl, že to nevezmu. Když mi zavolal Karel Kula, měl jsem jasno hned a řekl jsem mu ano. Téměř dva roky jsem odpočíval, věnoval jsem se své spediční firmě. Fotbal mi už hrozně chyběl. Na trénování jsem se moc těšil, bylo skvělé sledovat, jak se kluci na prvním tréninku chtěli ukázat. Už se těším, až začne ten typický kolotoč. Hlavní bude, aby chemie hráčské kabiny a realizačního týmu byla co nejvíce propojená,“ zdůraznil Svatopluk Habanec.

„Defenziva Třince je v pořádku, ale chceme pozvednout útočnou fázi, to bude naše priorita.“Trenér třineckých fotbalistů Svatopluk Habanec

Do mužstva by si přál především posily do ofenzivy. „Vyznávám útočný fotbal. Na Slovácku i v Brně mě zajímaly takové ukazatele jako držení míče, rohové kopy či počet střel, byť ne vždy rozhodují zápasy. Defenziva Třince je v pořádku, ale chceme pozvednout útočnou fázi, to bude naše priorita. Nepůjde to hned, musíme se k tomu dopracovat. Ofenzivní fotbal, takhle bychom se chtěli prezentovat,“ nastínil Habanec své představy.

V novém působišti už nebude spolupracovat s útočníkem Dedičem, záložníkem Weberem a obráncem Ilkem, kteří zkoušejí štěstí v Opavě, potažmo v Karviné. V mužstvu už nejsou ani brankář Bárta, bek Lupták, středopolař Klec a stoper Čelůstka, jenž se stal sportovním ředitelem.

Třinec pracuje na příchodu hned několika fotbalistů. Tři jména už poodhalil, jedná se o stopera Davida Gáče z Brna, který by měl přijít na přestup, středního záložníka Davida Machalíka a svého odchovance Filipa Kubalu. Oba dva jsou fotbalisty Slovácka, první strávil jaro ve Znojmě a druhý na Žižkově. Do přípravy naskočilo kvarteto mladíků z juniorky – Stanislav Potůček, Marek Zahaluk, Petr Chloň a Martin Konečný.

Hráči na prvním tréninku
Brankáři:
Jiří Adamuška, Lukáš Paleček.
Obránci: Imrich Bedecs, David Gáč, Petr Chloň, Jiří Janoščín, Martin Konečný, Ondřej Kušnír, Stanislav Potůček.
Záložníci: Martin Janošík, Francisco Nazareno, Tomáš Omasta, Martin Samiec, Richard Vaněk, Marek Zahaluk.
Útočníci: Luis Arroyo, Róbert Demjan, Lukáš Hapal, Matěj Schwendt.

Kdo chyběl?
Prvního tréninku se kvůli zranění nezúčastnil Erik Šuľa. Individuální trénink absolvoval zdravotně indisponovaný Martin Janošík. Školní povinnosti nepustily na trávník Denise Nieslanika. Lukáš Cienciala se k týmu připojí později, protože si sezonu protáhl a ještě zkraje června nastupoval za českou reprezentační osmnáctku.

Další zprávy z regionu