Fotbalisty prověřil další ligový soupeř, s Karvinou remizovali

Třinečtí fotbalisté remizovali ve druhém přípravném utkání s Karvinou 2:2. Nad ligovým soupeřem vedli už po 24 minutách hry 2:0, trefili se Imrich Bedecs a z penalty Jiří Valenta. Soupeř vyrovnal po přestávce.

Třinečtí fotbalisté během tréninku. Jiří Janoščín je vlevo. Foto: Petr Rubal

Třinečtí fotbalisté stihli jen jedno jarní kolo, další zápasy odehráli až tento týden po dvou měsících tréninků. „Cítil jsem na sobě, že jsem dlouho nehrál. Připadal jsem si zpomalený, unavovaly mě souboje, rychle jsem se zadýchal. Plnili jsme sice předtím několik týdnů individuální plán, hodně jsme běhali. Zase se ale ukázalo, že trénink a zápas jsou extrémní rozdíl,“ uvedl třinecký obránce Jiří Janoščín.

„Někdy jsme až příliš nastavení na útočení. Tlačili jsme se dopředu, roztáhli jsme se na hřišti více do šířky a ztráty míče byly smrtící. Musíme být zodpovědnější.“Třinecký obránce Jiří Janoščín

Sérii tří přípravných utkání s ligovými mužstvy odstartovali prohrou ve Zlíně 1:3. „Nehráli jsme tam špatně. Byli jsme mu vyrovnaným soupeřem a šance si vytvářely obě strany. Jen jsme je neproměňovali,“ řekl Janoščín. „Po velmi slušném úvodním poločase jsme udělali v utkání s Karvinou dvě zbytečné chyby, za které nás soupeř potrestal. Ještě mohl skóre i otočit, stejně tak jsme mohli výhru strhnout na svou stranu i my. Remíza byla zasloužená,“ dodal.

Třinci se povedl v obou zápasech úvodní poločas, proti Karviné se dobrý výkon promítl i do skóre. Nadějné vedení ale neudržel. „Ofenzivní hra nás zdobí, ale někdy jsme až příliš nastavení na útočení. Tlačili jsme se dopředu, roztáhli jsme se na hřišti více do šířky a ztráty míče byly smrtící. Musíme být zodpovědnější, takové góly nás sráží. Jsme ale moc rádi za prověrky s ligovými týmy, odhalí vaše chyby. Je to lepší než když hrajete proti slabším, rozstřílete je 5:0 a pak přijde v mistráku facka,“ uzavřel Jiří Janoščín.

Třinec ještě čeká v úterý duel se Slováckem. Do druhé ligy vstoupí 26. května domácím zápasem s Chrudimí od 17.00.

Třinec – Karviná 2:2 (2:0)
Branky: 20. Bedecs, 24. Valenta z pen. – 52. Guba, 58. Petkov.
Třinec: Adamuška – Omasta (67. Burgo), Kušnír (67. Gáč), Bedecs (67. Šuľa), Janoščín – Hlúpik (67. Puchel), Valenta (55. Vaněk), Steinhübel (55. Weber), Machalík (67. Samiec), Cienciala – Akulinin (46. Wojnar). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu