Fotbalové hřiště je pod sněhem, derby s Frýdkem se odkládá

Fotbalové derby mezi Třincem a Frýdkem-Místkem se tuto sobotu neodehraje kvůli nezpůsobilému terénu. O odložení celého kola kromě zápasu Žižkova s Olympií Praha rozhodlo ve čtvrtek Ligové grémium. Náhradní termín zatím nestanovili.

Hřiště na stadionu Rudolfa Labaje je dva dny před startem jarní části druhé fotbalové ligy zasypané sněhem. Foto: Klub

Generální manažer třineckého fotbalového klubu Karel Kula už během týdne říkal, že odložení úvodního jarního kola by bylo rozumným krokem. Popsal, že hřiště na stadionu Rudolfa Labaje pokrývá sníh. Hrací plocha pod ním je zmrzlá a nesmí ji solit. Navíc meteorologové hlásili během týdne teploty kolem mínus patnácti a neočekával, že se tak kvalita terénu zlepší.

V té kose by nepřišli ani fanoušci. Je to vidět i v první lize, kde jich teď moc nechodí.Karel Kula, generální manažer třineckého fotbalového klubu, považuje odložení zápasu za rozumné

„Nemáme vyhřívaný trávník jako prvoligové týmy. Utrpěla by kvalita hry a hráči by na zmrzlých terénech klouzali a pořádně si nepřihráli. Mohlo by jim jít i o zdraví, hrozila by zranění. A v té kose by nepřišli ani fanoušci. Je to vidět i v první lize, kde jich teď moc nechodí. Nemá to význam. Navíc volných termínů, kam by se první jarní kolo dalo vložit, je dost,“ vysvětlil Kula.

Další zprávy z regionu