Futsalisté by rádi skončili do třetího místa

Místopředseda třineckých futsalistů Ondřej Kreželok se po sestupu z nejvyšší soutěže obával, že složení kádru pádem do druhé ligy hodně utrpí. Jeho černé myšlenky se ale nenaplnily.

Turnaje se každoročně účastní i tým, který z větší části tvoří třinečtí futsalisté. Foto: Petr Rubal

Většina hráčů (Baron, Buryan, Cieslar, Kantor, Opluštil, Przyczko, Samek) pokračuje, navíc se na ně nabalili další. „Vrátil se nám Očadlík a přišli dva Kiszové, jeden z juniorky a druhý z (fotbalové) Bystřice. Oba výborně zapadli do týmu. Kádr se nám rozrostl o další mladé kluky Godfryda, Trombika a Walacha. Ještě potřebují čas, ale je důležité, že chodí na tréninky. Dělají pokroky,“ uvedl Kreželok, který je po odchodu Martina Sikory (hraje v první lize) i brankářskou jedničkou.

Už dříve skončili kvůli pracovnímu vytížení Lukáš Mendrok, Jan Blahut a Radek Polášek. Trenéra Andreu Bucciola nahradil Josef Cieslar mladší.

„Rádi bychom skončili do třetího místa, protože jsme v historii našeho klubu ještě hůře ve druhé lize neskončili. Ale soutěž je kvalitnější. Jsou v ní tři týmy, které ještě minulou sezonu hrály nejvyšší soutěž.“místopředseda SKP Ocel Ondřej Kreželok

„I bez nich máme deset kvalitních hráčů, plus ještě můžeme využít i Baduru z Bystřice, který by ale hrál jen v případě nouze. S kádrem jsem moc spokojen, ani jsem nečekal, že ho tak poskládáme. Navíc mám radost, že se scházíme ve slušném počtu i na trénincích. Asi se nestalo, že by nás bylo méně než devět deset. To nebývalo vloni pravidlem,“ pokračoval.

Návrat do nejvyšší soutěže není v Třinci na programu dne. „Rádi bychom skončili do třetího místa, protože jsme v historii našeho klubu ještě hůře ve druhé lize neskončili. Ale soutěž je kvalitnější. Jsou v ní tři týmy, které ještě minulou sezonu hrály první ligu. Jasný cíl postoupit má Vysoké Mýto, které je pro mě největším favoritem ligy. Věřím, že jim budeme s Jeseníkem šlapat na paty. Slušné mančafty by měl mít i Hodonín a Baník Ostrava,“ dodal.

Třinec odstartoval novou sezonu výhrou 5:4 ve Zlíně. „Utkání nám ukázalo, o čem bude většina zápasů druhé ligy. Soupeř chtěl hrát, napadat nás, ale nebyl schopen reagovat na naše signály ze hry. To je naše výhoda. Máme jich nacvičenou spoustu a většina týmů je nebude umět bránit. Tuším, že jsme v utkání vstřelili tři góly ze standardek,“ řekl Kreželok k utkání.

Třinec dvakrát prohrával (0:1 a 1:2) a zápas strhl na svou stranu v rozmezí 20. až 27. minuty, kdy otočil na 4:2. Hattrick vstřelil David Kantor. „Zápas podle mě rozhodla naše změna taktiky, kdy jsme po poločase, který se hrál nahoru dolů a byl hodně o běhání, začali bránit trochu níže a snažili jsme se podržet míč a uklidnit tempo hry. Tohle domácím trochu vzalo vítr z plachet a zbytek zápasu jsme kontrolovali,“ uzavřel.

V dalším utkání se třinečtí futsalisté střetnou tento pátek v hale STaRS od 20.00 s USK Ostrava.

Zlín – Třinec 4:5 (2:2)
Góly Třince: 13., 20. a 25. Kantor, 27. T. Kisza, 34. Buryan. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:4, 4:5
Třinec: Kreželok (Kloda) – Baron, Kantor, Buryan, Przyczko – Kisza T., Kisza R., Očadlík + na jedno střídání Godfryd a Fraňo

 

Další zprávy z regionu