Futsalisté zvou na trénink, chtějí rozšířit členskou základnu

Třinečtí futsalisté vyběhnou k úvodnímu tréninku pod vedením Josefa Cieslara mladšího, který ve funkci kouče nahradil Andreu Bucciola. Hlavním cílem klubu po sestupu z nejvyšší soutěže je, aby stabilizovali a rozšířili kádr.

Josef Cieslar mladší (u míče) nahradí na trenérském postu Andreu Bucciola. Foto: Petr Rubal

„Vrátil se nám po delší přestávce Daniel Očadlík, ale šíře členské základny není dostatečná. I proto na první trénink (27. srpna od 20.00 v hale STaRS) zveme všechny zájemce, kteří by se chtěli v klubu prosadit. Každý dostane prostor ukázat své kvality,“ uvedl místopředseda oddílu SKP Ocel Třinec Ondřej Kreželok.

„Šíře kádru není dostatečná. I proto jsou na první trénink zveme všechny zájemce, kteří by se chtěli v klubu prosadit.“Ondřej Kreželok, místopředseda SKP Ocel Třinec

Návrat mezi futsalovou elitu není na programu dne. „V soutěži bude letos nezvyklá konkurence. Zápasy s Jeseníkem, Hodonínem, Baníkem Ostrava nebo Vysokým Mýtem, pokud se potvrdí jejich nasazení do soutěže, mohou mít ligovou kvalitu a všechny tyto týmy budou mít postupové ambice. My chceme zapracovat nové tváře do herního systému a v této sezoně bychom se chtěli pohybovat do třetího místa. V následujících letech by se další ambice klubu upravovaly,“ dodal.

Tým během léta opustil Bucciol, který trénuje polského mistra Bielsko-Biala. Skončil také kapitán Jan Blahut, Lukáš Mendrok, loňská posila Radek Polášek a Jaroslav Hudzieczek.

Další zprávy z regionu