Gamisport Cup usiluje o zápis do knihy rekordů

Miroslav Mára už před čtyřmi lety vyslovil myšlenku, že chce, aby se Gamisport Cup stal největším halovým turnajem v ČR v malé kopané. Nyní je velmi blízko, aby se přání stalo realitou.

Turnaje se každoročně účastní i tým, který z větší části tvoří třinečtí futsalisté. Foto: Petr Rubal

„Už jsme informovali i agenturu Dobrý den, která registruje české rekordy,“ uvedl Mára, hlavní organizátor turnaje. „Naplnili jsme kapacitu čtyřiceti týmů, máme i náhradníky a další jsme museli odmítat. Odhaduju, že pokud bychom měli třetí halu, tak ji také plně obsadíme. To je sen každého organizátora, když vidí, že je o jeho akci zájem. Příští rok objednám navíc i halu v Třinci u 1. základní školy,“ řekl.

„To je sen každého organizátora, když vidí, že je o jeho akci zájem.“Hlavní organizátor turnaje Miroslav Mára

Velký zájem o turnaj má podle Máry několik důvodů. „Jezdíme na největší turnaje u nás i na Slovensku, komunikujeme s týmy. Líbí se jim zázemí obou našich hal, které je moderní a nadstandardní. Roli hrají i velice štědré odměny a kvalita týmů i rozhodčích. A v neposlední řadě je to týden před Vánocemi a je fajn, když vypadnou z toho všechno shonu, pečení, uklízení a odpočinou si o víkendu s kamarády u futsalu,“ pousmál se.

Turnaje se zúčastní i prvoligoví hráči
Gamisport Cup proběhne 15. a 16. prosince v halách STaRS v Třinci a ve Sportovním centru ve Smilovicích. Jako každoročně slibuje obsazení vysokou kvalitu a divácky atraktivní futsal.
„Hrají u nás prvoligoví hráči z futsalu i fotbalu. Bude tu například (František) Chmiel, který je brankářem v Baníku Ostrava. (Filip) Drozd, který hrál za Jablonec a těch zajímavých jmen bude určitě více. Opět budou hrát i Šlosoři, kteří jsou obvykle složeni z třineckých futsalistů. Rozhodně bude na co koukat,“ uvedl organizátor turnaje Miroslav Mára s tím, že rozpis zápasů je na facebookové stránce Gamisport Cupu. „Tam budeme průběžně dávat i výsledky. Program turnaje zpestří i barmanská show, věřím, že si víkend všichni užijeme,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu