Golfistka Vahalová získala titul na MČR, vyhrála o jednu ránu

Hráčka Beskydského golfu Agáta Vahalová získala poprvé mistrovský titul v soutěži jednotlivců. V součtu tří dnů zvítězila mezi juniorkami ve hře na rány o jediný úder. Její oddílová spoluhráčka Klárá Hurtová byla v dorostenkách třetí.

Agáta Vahalová během třídenního mistrovství ČR. Foto: Zdeněk Sluka
„Na turnaj jsem se dost připravovala a jela jsem tam s cílem, že bych ráda vyhrála. Je to ale překvapení, protože dosud jsem na titul nikdy v jednotlivcích nedosáhla. Jsem šťastná, co se mi povedlo,“ uvedla Vahalová, která má ve sbírce několik titulů s Beskydským golfovým klubem v soutěžích družstev. Mimo jiné pomohla týmu dvakrát k vítězství v extralize žen.

„Na turnaj jsem se dost připravovala a jela jsem tam s cílem, že bych ráda vyhrála. Je to ale překvapení, protože dosud jsem na titul nikdy v jednotlivcích nedosáhla. Jsem šťastná, co se mi povedlo.“Agáta Vahalová

 

Golfistky odehrály během mistrovství ČR každý den osmnáct jamek. Vahalová vedla po dvou dnech o čtyři rány, ale poté si vybrala slabší chvilku.
„Náskok jsem ztratila během prvních jamek a dotáhly se na mě dvě holky. Ještě nikdy jsem nešla do posledního dne s vedením, asi na mě trochu dolehla nervozita. Ale uklidnila jsem se. V duchu jsem si říkala, abych šla dál a soustředila se na nejbližší ránu. Také jsem věděla, že medaili už by mi nikdo neměl vzít. To bych musela závěr hodně pokazit. Od deváté jamky jsem se vzpamatovala, začala jsem hrát hodně dobře a opět jsem si vybudovala náskok,“ pokračovala.

Tentokrát si jej už udržovala. Ani koncovka nebyla tak dramatická, jak naznačuje výsledková listina. „Poslední jamka je docela těžká, ale měla jsem náskok tří ran. Věděla jsem, že mi stačí bogey (výsledek na jamce hraný jeden úder nad par) a hrála jsem na jistotu. Soupeřce se povedlo birdie (jeden úder pod par), proto se mi tak přiblížila. Ale měla jsem to pod kontrolou,“ vysvětlila Vahalová. Až na těch pár jamek na začátku třetího dne můžu být se svým výkonem na mistrovství spokojená. Dařilo se mi, hrála jsem dobře,“ dodala.

Úspěch Beskydského golfového klubu podtrhla Klára Hurtová, která skončila třetí v dorostenkách. Za vítězkou zaostala jen o jednu ránu.
„Bavily jsme se a vím, že první den nezahrála úplně nejlépe. V dalších dvou dnech se ale zlepšila a myslím si, že může být spokojená. Každá medaile se počítá,“ řekla Vahalová, která se už přesunula do Itálie, kde ji čeká mistrovství Evropy. „Jsem šťastná, že tu můžu být. Turnaj je dobře obsazený. Nekoukám ale na soupeřky, musím se soustředit na sebe a svou hru. Když budu hrát na co mám, měla bych projít cutem do finále,“ uzavřela Agáta Vahalová.

Další zprávy z regionu