Golfistky završily v extralize žen zlatý hattrick

Ženy z Beskydského golfového klubu vyhrály potřetí za sebou titul v české extralize. Tým si na cestě za zlatým hattrickem vedl sebevědomě, drobné komplikace nastaly jen ve finále.

Úspěšné družstvo žen Beskydského golfového klubu. Extraligu vyhrálo potřetí za sebou. Foto: Zdeněk Sluka

„Myslím si, že od roku 1989 nikdo zlatý hattrick neudělal. Už obhájit je složité. Vidím, jak každým rokem roste konkurence a jak je to těžké. A nám se povedlo získat titul třikrát za sebou, to je úžasné. Na holky jsem velmi pyšná, všechny si vedly skvěle,“ rozplývala se hrající kapitánka týmu Hana Ryšková, kterou doplňovaly Denisa Vodičková, Agáta Vahalová, Klára Hurtová, Tereza Schwarzová a Kateřina Mazochová.

„Myslím si, že od roku 1989 nikdo zlatý hattrick neudělal. Už obhájit je složité, protože každým rokem roste konkurence. Na holky jsem velmi pyšná, všechny si vedly skvěle.“Hrající kapitánka Hana Ryšková

Za základ úspěchu považuje kapitánka týmu skvělou partu. „U našeho stolu nikdy není nuda, pořád se smějeme. Nadstandardní vztahy uvnitř týmu se přenášejí i na hřiště. Hraje se jinak, když bojujete za spoluhráčku nebo za kamaráda a blízkého člověka. O atmosféře vypovídá i přístup kluků z našeho klubu. Nepostoupili (při obhajobě titulu) do bojů o medaile, ale vytrvale nás podporovali celé tři dny. Ale samozřejmě to není jen o partě. Všechny holky v týmu jsou skvělé hráčky, prosazují se i na individuálních turnajích,“ vysvětlila.

Třinecké družstvo žen vyhrálo už před dvěma měsíci základní část extraligy a suverénně si počínalo i v play off. Nejdříve porazilo Austerlitz 2,5:0,5 a šanci nedalo ani Karlovým Varům po výsledku 4,5:1,5. V dramatickém boji o titul zdolalo Olomouc 4:2.

„Pro soupeřky šlo o historický úspěch. Do finále proklouzly poprvé a byly pořádně nažhavené. Už po čtyřhrách jsme vedly 2:0, ale nevzdávaly se a nám se moc nedařilo v dvouhrách. Zatímco v základní části jsme hrály každá velice pěkně, tak ve finále jsme se trápily. Jedna naše spoluhráčka prohrála svůj zápas už na patnácté jamce a já jsem měla také namále,“ popisovala Ryšková průběh finále, ve kterém se hrají všechny čtyři dvouhry souběžně.

Kapitánka rozhodla až výborným finišem. „Celou dobu jsem hrála nerozhodně anebo jsem dotahovala náskok soupeřky. Naštěstí jsem na závěrečných dvou jamkách otočila skóre ve svůj prospěch a zejména mě potěšil výkon na té poslední. Povedl se mi krásný pat, ze třiceti metrů jsem míček přiblížila na jeden metr k jamce a dotáhla to. Ve zbývajících dvou singlech byly stavy před poslední jamkou nerozhodné a potřebovaly jsme, aby alespoň jedna holka udržela remízu. To se nakonec povedlo oběma našim hráčkám,“ upřesnila.

Další zprávy z regionu