Gorný zas triumfoval, zářili i další vzpěrači

Třinečtí vzpěrači získali čtyři medaile na mistrovství ČR do 23 let. Jakub Gorný si připsal už třináctý titul v kariéře, Darja Supiková získala stříbro a teprve šestnáctileté závodnice Klára Klabalová a Barbora Švaňová vybojovaly bronz.

Jakub Gorný předvedl nejlepší výkon napříč všemi kategoriemi na MČR. Foto: Oddíl

Gorný vylepšil ve váze do 102 kilogramů české rekordy, když zvedl v trhu 150 a v nadhozu 180 kilogramů. „Podal nejkvalitnější výkon napříč všemi kategoriemi na celém mistrovství. Dostal se do vynikající formy a vyrovnal si také osobní rekordy z loňského mistrovství světa v Uzbekistánu. Byl bezkonkurenční, soustředěný. Všech šest pokusů měl platných, hlava mu jela jak počítač,“ potěšil trenéra Jana Cymorka výkon jeho svěřence.

„Byl bezkonkurenční, soustředěný. Všech šest pokusů měl platných, hlava mu jela jak počítač.“Trenér Jan Cymorek

Supiková soutěžila ve váze do 76 kilogramů a zvládla v trhu 51 a v nadhozu 70 kilogramů. Dvacetiletá vzpěračka ztratila v součtu obou disciplín na vítězku devět kilogramů. Švaňová startovala ve váze do 55 kilogramů a opět vylepšila své rekordy, když překonala v trhu 44 a v nadhozu 69 kilogramů. Klabalová nastoupila v hmotnostní kategorii do 59 kilogramů. Blýskla se v trhu osobním rekordem 57 kilogramů, v nadhozu zvedla 64 kilogramů.

Medailovou žeň třineckého oddílu odstartoval o týden dříve Matyáš Čmiel na mistrovství ČR do 15 let. Obhájce titulu nestartoval ve stejné váze jako loni (77 kilogramů) a nastoupil v nižší (73 kilogramů). Podal lepší výkon než minulý rok, na soutěži zvedl v trhu 82 a v nadhozu 90 kilogramů. Kvalitní zápis stačil na druhé místo.

 

 

 

Další zprávy z regionu