Grycz bude scházet na slavnostním zahájení olympiády

Slavnostním zahájením odstartují tento pátek olympijské hry v Paříži. Při tradičním představování všech zemí nebude přímo na místě mezi českou výpravou moderní pětibojař Marek Grycz. Do dějiště her odletí 3. srpna.

Markovi Gryczovi olympijský závod 8. srpna. I proto odletí do dějiště her později a přijde o slavnostní zahájení. Archivní foto: Filip Komorous

„Určitě by to byl hezký zážitek,“ řekl Grycz. „I kdybychom ale závodili dříve, nejsem si jistý, zda bych se slavnostního zahájení zúčastnil. Být někde čtyři pět hodin na nohou není před sportovním výkonem moc vhodné. A mám to nastavené tak, že jedu na olympiádu závodit, a ne si užívat,“ vysvětlil odchovanec Sportovního centra v Bystřici.

Jeho premiéra pod pěti kruhy začne 8. srpna šermem. O den později proběhne semifinále a moderního pětiboj vyvrcholí 10. srpna finálovým závodem.

„Televize vysílá závod 9. a 10. srpna a potěšilo mě, že PZKO v Bystřici udělá pro oba dny fan zónu. Může se tam přijít podívat veřejnost a společně si zafandit. Snad jim dopřeju hezký zážitek,“ doplnil.

Další zprávy z regionu