Grycz se stal mistrem Evropy do 24 let v moderním pětiboji

Marek Grycz vyhrál mistrovství Evropy v moderním pětiboji v kategorii do 24 let. O triumfu rozhodl v závěrečné disciplíně, ve které se kombinuje běh se střelbou. Dosáhl v ní nejrychlejšího času a posunul se z třetí příčky na první.

Marek Grycz v šermu špatně začal, ale nakonec dosáhl téměř vyrovnané bilance výher a proher (17:18). Archivní foto: Filip Komorous

Cestu za titulem začal v šermu bilancí 22 výher a 13 proher. Trať 200 metrů uplaval za 2:10.33 a jízdu na koni zvládl bez chyby. „Své výkony musím hodnotit velmi pozitivně, vlastně ve všech disciplínách jsem podal optimální výkon vzhledem ke stadiu přípravy. Slabší bylo jen plavání, ale to jsme čekali, jelikož se teď soustředíme na jiné disciplíny a plavání vypilujeme až na vrcholu příští sezóny,“ uvedl Grycz.

„Pořád je to ME a řadím ho vysoko. Vyhrát jakýkoli kvalitně obsazený závod je nesmírně těžké a musel jsem podat výborný výkon, aby se mi to povedlo.“Marek Grycz

Před druhým v pořadí zvítězil o šest bodů, to odpovídá šesti sekundám v kombi. „Šermoval jsem výborně, na koních jsem měl štěstí. Vylosoval jsem si opravdu výborného skokana, se kterým jsme si skvěle rozuměli. V kombinované disciplíně jsem pak získal nejlepší čas ze všech, což hovoří za vše,“ pokračoval.

Závod se konal měsíc po hlavní sezoně, i Grycz už je v přípravě na nový ročník. „Pořád je to ME a řadím ho vysoko. Vyhrát jakýkoli kvalitně obsazený závod je nesmírně těžké a musel jsem podat výborný výkon, aby se mi to povedlo,“ uzavřel Marek Grycz, který se zkraje září zúčastnil i mistrovství světa dospělých a skončil tam čtrnáctý.

Další zprávy z regionu