Habustovi nebylo přáno a třinečtí fotbalisté opět nedali gól

Třinečtí fotbalisté se rozešli s Varnsdorfem bez branek a ani ve druhém jarním utkání neskórovali. V průběhu zápasu si ale vypracovali více gólových šancí, hlavně v úvodní půli, ve které hráli s větrem.

Jakub Habusta (vpravo) měl dvě největší šance Třince. Po jeho hlavičce zachránil hosty na brankové čáře bránicí hráč. Foto: Petr Rubal

„Asi je to spravedlivá remíza, ale měli jsme na to, abychom vyhráli,“ uvedl třinecký záložník Jakub Habusta, nejagilnější hráč týmu. „Soupeř sice držel míč častěji na kopačkách, zatímco my jsme čekali na své šance z bloku, ale vytvořili jsme si jich paradoxně víc. Sám jsem měl asi čtyři pět příležitostí, i když ne všechny byly vyložené. Mrzí mě, že jsem žádnou nevyužil. Mohl jsem některé akce vyřešit lépe. Dalo se z toho vytěžit víc,“ pokračoval.

„Asi je to spravedlivá remíza, ale měli jsme na to, abychom vyhráli.“Třinecký záložník Jakub Habusta

Na mysli měl zejména situaci z páté minuty, kdy se po nákopu brankáře Martina Pastornického dostával za obranu soupeře z levé strany. „Poslal mi skvělý míč, který jsem si prsama sklepl do vápna. Hráli jsme s větrem, možná je překvapilo, jak rychle míč šel ke mně. Škoda, že jsem se víc nenatlačil před obránce, mohl jsem pak zakončovat pravou nebo si vynutit faul,“ litoval Habusta, jehož střelu gólman vyrazil.

Po půl hodině byl blízko ke gólu po rohovém kopu. „Byl to nacvičený signál, při kterém si odskakuju na první tyč. Sehráli jsme to ideálně a hlavičkoval jsem přímo na branku, ale zasáhl jsem jednoho z jejich bránících hráčů, který stál u brankové čáry. Moc nescházelo,“ popsal Habusta, který se poté držel za hlavu. „Hned jsem si říkal, že to snad není možné. Šance přicházejí a z těch, které jsem měl, mohla jedna skončit gólem,“ podotkl.

Ve druhé půli šancí ubylo. V největší třinecké špatně přihrál Tijani v brejku dva na jednoho Weberovi. Na druhé straně nebezpečně pronikal vápnem Rudnickij, ale prováhal pravý moment ke střele a celou akci pokazil špatnou zpětnou přihrávku.

„Z naší strany to bylo bojovné utkání, ve které hrálo zásadní roli to, že jsme v prvním poločase promarnili šance, které se nám naskytly. Tohle nás bohužel sráží. Utkání bylo poměrně nervózní, kluci se snažili, bojovali, ale chyběla mi větší fotbalovost a více nápadů,“ řekl k utkání třinecký trenér František Straka.

Varnsdorf, který na zápas vyrazil v pět ráno, byl s bodem spokojený. „Těší nás, že jsme si poradili se způsobem hry Třince, který je v domácím prostředí vždy nepříjemný. Směrem do ofenzivy jsme si vytvořili několik slibných pološancí, ale vyloženou šanci bohužel ne. V tom se určitě chceme zlepšit. Celkově je pro nás bod, obzvláště po tak dlouhé cestě, dobrý a bereme ho s respektem,“ řekl hostující asistent Martin Kotyza.

Třinec – Varnsdorf 0:0
Třinec: Pastornický – Celba, Foltyn, Janoščín, Javůrek – Vaněk, Habusta – Omasta (65. Samiec), Weber (65. Hlúpik), Cienciala (90. Puchel) – Tijani (70. Attah). Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu