Hnojník je stále suverénní, o postupu mluví jen v nadsázce

Překvapení se v Mostech u Jablunkova nekonalo, v souboji celků z protipólů tabulky I. B třídy jásali hosté z Hnojníku. Po poločase, který skončil 1:1, se rozstříleli a vyhráli 6:1. V příloze je z utkání i fotogalerie.

Útočník Hnojníku Karel Maceček (vlevo) vstřelil v Mostech u Jablunkova hattrick. Foto: ba

Devět zápasů, devět vítězství, impozantní skóre 30:7. Hnojník v letošní sezoně válí. Výsledky týmu, který se v předchozích ročnících rval o udržení, jsou pozoruhodné. „Když se daří, všechno jde snáze. Herní pohoda se přenáší na všechny. Máme dobrou partu, všichni jsme si sedli. Rozumíme si herně i lidsky, to je základ. V zimě se tým vhodně doplnil o Lachowicze a Zábelku, teď přišli další kluci. Na zápasy už nejezdíme v jedenácti. Když někdo nemůže jet, zaskočí za něho druhý,“ poodhalil útočník Karel Maceček tajemství hnojnické spanilé jízdy.

„Když se daří, všechno jde snáze. Herní pohoda se přenáší na všechny. Máme dobrou partu, všichni jsme si sedli. Rozumíme si herně i lidsky, to je základ.“Útočník Hnojníku Karel Maceček

Při pohledu na soupisku mužstva je patrné, že většina členů úspěšného týmu je – přinejmenším co se věku týče – už dávno za zenitem. Skutečnost tomu však neodpovídá. „Náš věkový průměr je asi 35 roků. Většina z nás prošla Třincem, nějakou herní kvalitu máme, což momentálně na I. B třídu stačí. Občas si jdeme pro radost zatrénovat. Mladí trénují poctivě, my starší, kteří máme rodiny, když nám to vyjde,“ dodal. V čele mají náskok už osm bodů, o postupu ale mluví v kabině jen v nadsázce.

Oldřichovice byly před utkáním v Petřvaldu druhé za suverénním Hnojníkem, ale po remíze 1:1 klesly na čtvrtou příčku. Na druhém místě je vystřídalo Záblatí, které vyhrálo ve Vendryni 3:1. Nýdek doma ve stejné soutěži překvapivě podlehl poslednímu celku soutěže I. B třídy. S béčkem Lokomotivy Petrovice prohrál 0:3. „Zápas se mi těžko hodnotí, ani pořádně není co. Propadli jsme úplně ve všem, podali jsme tragický výkon,“ řekl trenér Nýdku David Grygar.

Český Těšín zaslouženě porazil v krajském přeboru Petrovice 2:1. Ale měl namále. V utkání zahazovali jednu šanci za druhou a soupeř je za špatnou koncovku potrestal v 74. minutě gólem na 1:1. Navíc se Českému Těšínu u inkasovaného gólu zranil brankář Vladimír Pecha, který utrpěl otřes mozku a skončil v nemocnici. Po ošetření vzápětí rozhodl Martin Vlachovič. To Bystřice prohrála 3:5 v Pusté Polomi, i když podle brankáře Ondřeje Kreželoka odehrála nejlepší zápas v sezoně venku.

Jablunkov minulé kolo udolal v I. A tříd favorizované Albrechtice a trenér Radek Fazekaš proto neměnil vítěznou sestavu. Jeho svěřenci sahali po třech bodech i v Starém Městě, kde měli více ze hry i šancí. Zápas ale skončil nerozhodně 1:1. Smilovce v Albrechticích nesložili zbraně ani za stavu 0:3. Dvěma góly snížili, domácí viditelně znervózněly. Pojistku na konečných 4:2 přidali až v nastavení, kdy gólman Smilovic zamířil do pokutového území na rohový kop a soupeř dal z brejku gol do prázdné.

Další ohlasy trenérů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu