Hnojník obstál i v Jablunkově, Hadrava svatební dar v podobě bodů nedostal

Nováček I. A třídy Hnojník remizoval v Jablunkově 1:1. V dalším derby porazily Oldřichovice Nýdek, jehož trenér Tomáš Hadrava se v den utkání ženil a na zápase nechyběl. Bystřice doma válí, po Oldřišově (5:0) roznesla Dolní Datyni 4:0.

Jablunkov (v modrém) na podzim ani jednou nevyhrál. Foto: ba

„První poločas to ušlo. Hnojník jsme k ničemu nepustili, škoda jen, že jsme nepřidali druhý gól. Po přestávce jsme, nevím proč, přestali hrát a soupeř vyrovnal. Oba týmy mohly ještě rozhodnout, a kdo by dal na 2:1, asi by vyhrál. Remíza je proto asi spravedlivá, ale považuju ji za ztrátu, protože jsme hráli doma, navíc proti nováčkovi,“ uvedl trenér Jablunkova Radek Fazekaš.

„Žijeme fotbalem a vstup do manželství jsme oslavili po utkání. I tak bylo času dost.“Trenér Nýdku Tomáš Hadrava

Hnojníku se po přestávce vyplatila riskantní hra na tři obránce. A byť neměl hráče na střídání, síly jim nedošly. „Druhý poločas byl z naší strany velice dobrý. Je škoda, že jsme nestrhli výhru na naši stranu, zahodili jsme ještě čtyři tutovky. Domácí můžou děkovat za bod,“ prohlásil kouč Hnojníku Alois Mikunda.

Smilovice prohrály v I. A třídě i druhý zápas sezony 1:4, tentokrát v Lučině. Problémy jim činil Bubík, který měl už v 10. minutě na kontě dva zásahy a po přestávce zkompletoval z penalty gólem na 3:0 hattrick.

Trenér Hadrava nenechal kamarády ve štychu ani v den vlastní svatby. Pár hodin po obřadu, který se konal na fotbalovém hřišti v Nýdku, už vedl mužstvo v Oldřichovicích. Manželka Gabriela neprotestovala. „Je vedoucí mužstva,“ rozesmál se Hadrava. „Žijeme fotbalem a vstup do manželství jsme oslavili po utkání. I tak bylo času dost,“ dodal.

Jeho svěřenci mu svatební dar v podobně bodového zisku nedopřáli. Už po čtvrt hodině nabrali dvougólové manko a nakonec prohráli 0:3.  Zbývající regionální zástupci v I. B třídě prohráli. Ani Mostům nevyšel úvod v Petrovicích, kde podehli 0:3. Vendryně, která minule nasázela Staříči osm gólů, vyšla naprázdno se Záblatím (1:2).

Záložník Aleš Liberda odehrál zřejmě nejlepší zápas v dresu Bystřice. Měl prsty ve všech brankách svého týmu: dvě vstřelil a dvě vypracoval. „Dnes jsem chtěl skórovat hrozně moc. Na přelomu února a března čekáme rodinu. Přítelkyně mi řekla, že když dám gól, bude to kluk, když ne, narodí se nám holka. Takže snad to bude fotbalista, po tátovi,“ řekl s úsměvem hrdina utkání. Bystřice vstřelila všechny čtyři branky v poslední půl hodince, tu první z penalty.

Český Těšín prohrál v krajském přeboru i druhý domácí zápas. Po Brušperku (0:1) podlehl i Fulneku 1:2. Oba góly dostal ze standardních situací. Rozhodující gól inkasoval v 76. minutě, krátce poté, kdy vyrovnal.

O víkendu odstartoval okresní přebor mužů a úvodní kolo nabídlo několik derby. Hrádek zdolal Bukovec 3:2, Nebory porazily Písek 6:2 a béčko Smilovic se rozešlo bez branek s Milíkovem.

Podrobnosti najdete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu