Hnojník si v Mostech zastřílel, Bystřice nasázela půltucet

Fotbalisté Hnojníku deklasovali v I. B třídě Mosty u Jablunkova 9:0. S chutí si zastřílel zejména kanonýr Karel Maceček, který rozvlnil síť pětkrát. Domácí jsou po dvou kolech poslední bez bodu se skóre 0:12.

Fotbalisté Hnojníku se radují v Mostech ze vstřelené branky: Foto: ba

„Už když jsem na začátku zápasu viděl, jak jsou dobří, tak jsem tušil, že budeme mít problém. Ty jejich přihrávky, narážečky. Hráli velmi dobře, ne náhodou působili minulou sezonu v I. A třídě,“ uvedl vedoucí Mostů David Tryska. „Doufal jsem, že vydržíme co nejdéle s nulou, ale už v šesté minutě jsme inkasovali první gól a vezli jsme se. Co akce, to gól. Strašné. Chytal nám sice náhradník, ale za branky nemohl. Obrana mu moc nepomohla a celkově naše hra nebyla dobrá. Trápili jsme se,“ pokračoval.

„Už když jsem na začátku zápasu viděl, jak jsou dobří, tak jsem tušil, že budeme mít problém. Ty jejich přihrávky, narážečky. Hráli velmi dobře, ne náhodou působili minulou sezonu v I. A třídě.“Vedoucí Mostů David Tryska

Oddechl si, když Maceček vystřídal za stavu 0:8 v 67. minutě. „Byl by schopen vstřelit další branky. Dělal si na hřišti, co chtěl. Jakmile dostal balon, dokázal přejít přes celé hřiště, a ještě skóroval. Těžko bránitelný chlap. Několikrát nás ale vyšachovali i kombinačně a dali gól po ťukesu do prázdné branky. Přejeli nás,“ dodal.

Bez ztráty bodu jsou na druhém místě po dvou kolech v I. B třídě fotbalisté Vendryně, kteří porazili Petrovice 5:3. V utkání ani jednou neprohrávali, ale ztratili vedení 2:0 a 3:2. Zápas rozhodl v 75. střídající Pliska. „Vyhráli jsme především kvůli silné lavičce. Kluci, kteří šli do hry, naprosto změnili ráz utkání,“ dodal.

Oldřichovice zabraly po remíze s Nýdkem na hřišti béčka Lokomotivy Petrovice, kde vyhráli 1:0. Jediný gól vstřelil v 77. minutě Frýda. I druhé utkání Nýdku v sezoně skončilo nerozhodně, tentokrát se Staříčem 3:3. „Výsledkem jsem zklamaný, chtěli jsme vyhrát. Zvláště, když jsme doma (po rekonstrukci hřiště) hráli po více než roce. Musím ale uznat, že můžeme být za bod rádi. Podali jsme horší výkon než před týdnem v Oldřichovicích,“ řekl trenér Tomáš Hadrava, jehož svěřenci vedli 2:0 a po půli 3:2.

Fotbalisté Bystřice rozdrtili Dolní Lutyni 6:0 a mají v I. A třídě po dvou kolech plný počet bodů s impozantním skóre 9:0. Jejich trenér Ivan Martinčík ale podotkl, že by výsledek nepřeceňoval. „Soupeř měl problémy se sestavou, hrát musel i trenér. Vzhledem k dané situaci to považuju za povinnou výhru,“ vysvětlil. Bystřice vedla už po půl hodině o tři góly.

V soutěži je kromě Bystřice stoprocentní už jen Stonava, která zvítězila ve Smilovicích 3:2. Domácí dvakrát vedli, ale po gólu na 2:1 soupeř během dvou minut slepenými trefami otočil. Jablunkov podlehl gólem v poslední minutě v Albrechticích 0:1. Zápas rozhodl nepovedený centr soupeře, který zapadl od tyče do branky.

Fotbalisté Českého Těšína prohráli v krajském přeboru 1:2 v Orlové. Ve druhém poločase soupeře zatlačili a v 75. minutě snížili, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Ohlasy ke všem zápasům i se sestavami se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu