Hnojník vede I. B třídu, zápasy Smilovic a Těšína skončily předčasně

Fotbalisté Hnojníku porazili Veřňovice 2:0 a vedou po třech kolech I. B třídu. Zápasy Smilovic i Českého Těšína skončily předčasně kvůli nepřízni počasí ve druhé půli.

V zápase Nýdku s Mosty skórovali Petr Kufa (vpravo) i Ladislav Sikora (ve žlutém). Foto: Roman Baselides

Trenér Hnojníku Alois Mikunda současný stav nepřeceňuje. „I když jsme se střetli se silnými soupeři, kteří by se měli v tabulce pohybovat nahoře, tak jsme hráli všechny tři zápasy doma. Navíc jsme se sešli v dobré sestavě i počtu. Uvidíme, co bude venku. Teď se ukáže, jakou sílu máme,“ řekl.

„Rozhodčí zápas přerušil ve 47. minutě, měl strach o hráče, protože blesky létaly nízko hřiště.“Trenér Smilovic Jiří Kroužek

Stoprocentní je v I. B třídě také Nýdek, který vyhrál v derby na hřišti Mostů u Jablunkova 2:1. V tabulce jsou páté Oldřichovice, které udolaly doma béčko Lokomotivy Petrovice 2:1. První bod má Vendryně, v Petřvaldu sice ztratila dvoubrankové vedení, ale remíza 2:2 je spravedlivá.

Zápas Smilovic v Jistebníku skončil krátce po přestávce. „Už když jsme šli po prvním poločase do kabin, říkal jsem klukům, aby si vzali kopačky s kolíky, že bude pršet. Rozhodčí zápas přerušil ve 47. minutě, měl strach o hráče, protože blesky létaly nízko hřiště. Čekalo se půl hodiny, zda se počasí neumoudří. Během té doby jsme se koukali na předpovědi a chvíli to vypadalo, že déšť ustává. Ale pak začalo všechno znovu, nemělo smysl pokračovat,“ popsal situaci v Jistebníku trenér Smilovic Jiří Kroužek.

Podobné podmínky panovaly i v nedalekém Bílovci, kde hlavní sudí ukončil zápas s Českým Těšínem po zhruba hodině hry za stavu 1:0 pro domácí. Smilovice na tom byly lépe, držely bezbrankovou remízu.

Fotbalisté Jablunkova si připsali v novém ročníku I. A třídy první výhru. Na hřišti Dolní Lutyně dominovali, vedli už ve 22. minutě o dva góly a nakonec zvítězili 3:0. To Bystřice stále na první vítězství čeká. Sice poprvé v sezoně skórovala a síť napnula hned třikrát, přesto zůstala bez bodu. Brušperku doma podlehla 3:4.

Další ohlasy trenérů a hráčů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku. V samostatném článku se věnujeme i bratrskému souboji Maroszových v utkání Milíkov – Hrádek.

 

Další zprávy z regionu