Hokejbalisté jsou k nezastavení, zítra hostí lídra

Třinečtí hokejbalisté chytili na konci základní části skvělou formu. Dva víkendy po sobě si připsali plný počet bodů. Naposledy zvítězili na hřišti Pruské 3:2 a doma dokonce porazili vedoucí Vrútky 4:2 a sesadili je z čela.

Třinečtí hokejbalisté sesadili Vrútky z čela a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Foto: archiv oddílu

Třinec zůstává ve slovenské extralize předposlední, ale na jaře vyhrál pět z osmi utkání. „Vyzráli jsme. Jsme sehranější, otrkanější. Více si také věříme. Ani na podzim jsme nehráli špatně a pár zápasů jsme ztratili těsně. Ale když pořád prohráváte, podepíše se to na vás,“ vysvětlil předseda oddílu Patrik Cieslar, proč jim to na jednou tak jde. Například ve Vrútkách prohráli na podzim 0:9.

„Už je to ale za námi. Vše jsme si v šatně několikrát vyříkali a teď vidím semknutý tým bez žádných hvězdných manýrů, ve kterém všichni táhneme za jeden provaz. A ostatním dokazujeme, že hokejbal hrát umíme. Až se diví, co v nás je. Škoda jen, že to přišlo trošku pozdě, mohli jsme být výše. Ale zase buďme rádi, že to vůbec přišlo,“ dodal.

„Ostatním dokazujeme, že hokejbal hrát umíme. Až se diví, co v nás je.“Patrik Cieslar, předseda oddílu, o sérii čtyř výher

Třinečtí hokejbalisté hostí v pátek 30. března nového lídra soutěže Považskou Bystrici, která se po prohře Vrútek vyhoupla do čela. Utkání začíná v 15.00 na hřišti u Jubilejní Masarykovy základní školy (1. ZŠ). „I jim bychom chtěli něco požičaného vrátit,“ pousmál se Patrik Cieslar.

Pruské – Třinec 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Góly: 24. Husár, 28. Satina – 13. R. Holeksa, 26. Rucki, 45. D. Říman z tr. střílení.
Třinec: Heczko – Konvička, Dittmann, Šmiček, Kisza, Zahradníček, Hránek – D. Říman, Tomis, Klimek – Rucki, Urbaník, R. Holeksa – Cieslar, Polák, Mražik – Cienciela, O. Holeksa

Třinec – Vrútky 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly: Tomis, Urbaník, Pail, Dittmann – Babinský, Ruttkay
Třinec: Heczko – Konvička, Dittmann, Šmiček, Kisza, Zahradníček, Lotko – D. Říman, Tomis, Klimek (Pail) – Rucki, Urbaník, R. Holeksa – Cienciala, Cieslar, Mražik – O. Holeksa.

Další zprávy z regionu