Hokejové mistrovství: přijďte včas a auta nechte doma

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 je připraveno. Vrcholnou hokejovou akci hostí od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 Ostrava a Třinec. Bude fungovat za přísných bezpečnostních pravidel.

Každý návštěvník projde bezpečnostní kontrolou. Foto: Petr Rubal

„Šampionát dvacetiletých hokejistů je z pohledu světového hokeje jednou z nejvýznamnějších akcí. Co se týče důležitosti, řadí se za olympijské hry a mistrovství světa. Jsme rádi, že to takto vnímají i čeští fanoušci. Čísla prodejnosti vstupenek jasně naznačují, že bude mít skvělou diváckou kulisu, což nás opravdu těší,“ řekl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Jednotlivá utkání turnaje, na němž se představí deset nejlepších světových týmů do 20 let, přivítají Ostrava Arena v Ostravě a Werk Arena v Třinci.
Na všechna utkání pořadatelé doporučují vyrazit s výrazným časovým předstihem. „Při vstupu do arén musí všichni návštěvníci projít bezpečnostní kontrolou – rámy a rentgeny,“ upozorňují pořadatelé. Bezpečnost i dopravu bude koordinovat Policie ČR.

Parkování
V Třinci by si hokejoví fanoušci zvyklí parkovat v blízkosti haly měli pro šampionát nechat auta doma. Počet parkovacích míst u obou arén je omezený.
U Ostravar Areny jsou k dispozici 4 parkoviště v těsné blízkosti (parkoviště A a B u Ostravar Areny, parkoviště Clarion Congress Hotelu a parkoviště naproti Ostravar Areny v areálu Vítkovice a.s.). Všechna parkoviště v Ostravě jsou placená.
„Důrazně fanouškům doporučujeme k hale autem nejezdit, ale odstavit vozidlo na okraji města a dojet MHD. Situace kolem arény může být komplikovaná, především pokud míří na druhý zápas a nemuseli by se tak na utkání dostat včas,“ upozorňuje Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru.
V Třinci jsou k dispozici dvě odstavné plochy na ulici Tyršova u zimního stadionu a u restaurace STaRS, další u Magistrátu. Taxíky budou stát na parkovišti u Domu dětí mládeže.

Vstupenky
Je nutné mít vytištěny elektronické vstupenky v papírové podobě. Přes displej mobilního telefonu nebude možné do arény vstoupit.

Tašky
Do arén je povolen vstup s pánskou příruční taškou, s dámskou kabelkou a malým dětským batůžkem či taškou přes rameno. Všechna ostatní zavazadla jsou považována za nadrozměrné předměty.

Fandění
Bubny a vlajky bez násad jsou povoleny. Bubny do velikosti 60×40 centimetrů (musí u kontroly projít rentgenem). Povolen je větší jednomembránový buben, který se dá vizuálně zkontrolovat, ale musí projít bezpečnostním rámem. Vlajky se smí pronášet jen bez násady i teleskopické tyče. Nesmí být větší než třikrát dva metry.
Do obou arén je zakázáno vnášet jídlo, alkoholické nápoje, drogy, skleněné láhve, počítače, deštníky, dopravní prostředky i kočárky, parfémy a jiné hořlaviny, laserová ukazovátka, stlačené plyny, zbraně, výbušniny, dalekohled i nahrávací a záznamová zařízení, drony či domácí zvířata.

V halách se nesmí ani kouřit a rozdávat letáky. Do arény je možné vnášet pouze kompaktní fotoaparáty, fotoaparáty s odnímatelnými objektivy ne.

Další zprávy z regionu