Hrubec plnil na Švédských hrách roli jedničky, Češi turnaj vyhráli

Reprezentační trenér Miloš Říha řekl Šimonu Hrubcovi po Švédských hrách, že je s ním spokojený, a médiím také sdělil, že se mu líbily výkony extraligových obránců. Mezi ně patřili Milan Doudera a David Musil.

Brankář Šimon Hrubec a Milan Doudera se minulý týden radovali z vítězství českého týmu na Švédských hrách. Archivní foto: Petr Rubal

„Hezky se poslouchá, že nás pochválil. Kluci si vedli dobře. Na turnaji nastupoval i Tomáš Kundrátek, takže z poloviny byla obrana reprezentace v podstatě třinecká. Chytalo se mi za ní dobře,“ uvedl Hrubec. „Těší mě také, že jsme turnaj ve Švédsku po 25 letech zase vyhráli,“ dodal.

„Hezky se poslouchá, že nás pochválil.“Třinecký gólman Šimon Hrubec

Jeho role v reprezentaci stále stoupá. Na prvním turnaji ještě plnil roli trojky a do hry nezasáhl, ale ve druhém vychytal ve svém jediném startu od první minuty výhru nad Finy po nájezdech. Minulý týden dostal od trenéra Říhy důvěru ve dvou ze tří zápasů.

Nejdříve se postavil domácímu výběru. „Překvapilo mě, že jsem byl nervózní. To se mi nestává. Navrch jsem dostal z první střely gól, v duchu jsem si říkal, že to teda pěkně začíná. Ale tím gólem jako by ze mě spadla i nervozita a kluci začali hrát jako z partesu. Nasázeli jim pět branek a hodně mi pomohli,“ komentoval Hrubec výhru 5:2 nad Švédskem.

Třinecký brankář podal spolehlivý výkon i proti Rusku. První gól inkasoval až ve 35. minutě a soupeř tím odstartoval obrat na konečných 3:1. „S Rusy je to vždy prestižní a vyhrát i třetí zápas na turnaji, to by byla pohádka. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdybychom proti nim hráli první nebo druhý zápas. To jsme ještě měli více sil. Ale sportovně uznávám, že v utkání byli lepší a vyhráli zaslouženě,“ dodal.

Rozdílový gól padl smolně. Doudera srazil za Hrubcova záda přihrávku, která směřovala před branku. „Oba jsme ji chtěli zachytit, protože šla na volného hráče. Myšlenka to byla dobrá, ale puk chtěl do brány,“ mrzelo ho.

Věří, že když Liberec porazí, tak ho ještě předběhnou
Šimon Hrubec utvořil na Švédských hrách brankářskou dvojici s Romanem Willem, který dodatečně nahradil zraněného Patrika Bartošáka a dovedl tým k vítězství 3:1 nad Finy. „Lidsky jsme si sedli. Byli jsme spolu na pokoji, bavili jsme se, co mně a jemu pomáhá v chytání. Super pokec,“ řekl Hrubec.

Oba se ve středu sejdou ve Werk Areně znovu, tentokrát jako soupeři. Will přijede s vedoucím Libercem. Radit spoluhráčům, jak na něho, ale Hrubec nebude. „Ani nevím co. Chytá dobře jak blázen,“ podotkl.

Oba týmy dělí deset kol před koncem základní části čtyři body, které Třinec ztrácí. „Je to důležitý zápas. Když je uděláme, věřím, že je ještě předběhneme. Pokud prohrajeme, myslím si, že už si Liberec výhru v základní části pohlídá,“ uzavřel Šimon Hrubec.

 

Další zprávy z regionu